01 Eylül 2017 14:14

Referandum için kayıt sistemi etkinleştirildi 

Irak Kürdistan Bölge Yönetimi bağımsızlık referandumunda yurt dışındaki Iraklı Kürtlerin oy kullanabilmesi için e-seçim kayıt sistemini etkinleştirdi.

Paylaş

Irak Kürdistan Bölge Yönetimi (IKBY) gelen itirazlara rağmen 25 Eylül’de yapacağını duyurduğu bağımsızlık referandumunun yapılacağını belirtti.

25 Eylül’de mutlaka yapılacağı mesajın veren bölge yönetimi yurt dışındaki Iraklı Kürtlerin referandumda oy kullanabilmeleri için e-seçim kayıt sistemi etkinleştirildi. 

Rudaw İngilizce, Irak Kürdistan Bölge Seçim Kurulunun “Diaspora için e-seçmen kayıt sistemini etkinleştirdiğini” duyurduğu haberinde oluşturulan sitedeki işlemlerin Kürtçe, Arapça ve İngilizce olarak yapılabileceğini belirtirken 1 Eylül itibariyle başlayan kayıt işlerinin 7 Eylül’e kadar devam edeceğini kaydetti.

Seçim Kurulunun bazı ülkelerin oy kullanılmasına izin vermeyebileceği kaygısı ile elektronik oy sistemini tercih ettiğine dikkat çekildi. Haberde Irak merkezi hükümetinin Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle referanduma karşı çıktığı için Irak’ın yurt dışındaki diplomatik misyonlarda oy kullanılmasına olanak verilmeyeceği de belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de belediye tarihi köprüyü çöplük yaptı

SONRAKİ HABER

Müzeler bayram ziyaretçilerini bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa