Zabıtaya isyan: 'Benim çocuklarım doymasın mı?'

Adapazarı'nda zabıta tarafından tezgahı kapatılıp ıhlamurları alının yaşlı adam isyan etti. Belediye özür dileyip ıhlamurları teslim etti.

31 Ağustos 2017 22:03
Paylaş

Adapazarı şehir merkezinde bulunan ve en işlek caddelerden olan Çark Caddesi üzerinde yer tezgahı kuran yaşlı bir adam, ıhlamur satmaya başladı. Bölgede devriye gezen zabıta ekipleri yaşlı adama satış yapmasının yasak olduğunu belirterek, tezgahındaki ıhlamur dolu poşetleri aldı. 

Ihlamurları elinden alınan yaşlı adam caddenin kenarındaki bir pasajın önüne oturarak sinir krizleri geçirdi. Gözyaşlarına boğulan yaşlı adamı teselli etmeye çalışan vatandaşlar, zabıta ekiplerine tepki gösterdi.

Yaşlı adam ise, “Onlar benim çocuklarımın rızkıydı. Ben bu yaştan sonra para kazanmaya çalışıyorum emeğimi geri verin. 80 yaşındaki adamın malını almak nedir. Benim çocuklarım doymasın mı?” diyerek uzun süre ağladı.

BELEDİYE ÖZÜR DİLEDİ, IHLAMURLARI TESLİM ETTİ 

Olayın gündem olmasının ardından da Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Recep Aktaş'tan özür dileyerek, ıhlamurlarını  teslim etti.

Olayın yaşanmasının ertesi günü Sakarya Büyükşehir Beledisi sosyal medya hesabından yaşlı adamdan özür dileyerek, ıhlamurların  iade edildiğini belirtti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

"Bayram öncesi yapılan rutin zabıta denetimi kapsamında şehir merkezinde seyyar satıcılarla ilgili çalışma yapılmıştır. Şehrimizin en işlek caddesinde seyyar olarak ıhlamur satan Recep amcamız ile zabıta ekiplerimiz arasında hepimizi üzen bir hadise yaşandı. Dün gece Recep amcamıza ve ailesine derhal ulaşılmış ve ıhlamurları kendisine teslim edilmiştir. Recep amcamıza destek sağlamak için kurulan diyalog neticesinde aile bireyleri sosyal yardıma ihtiyaçları olmadığını belirtmişlerdir. İlk inceleme sonunda zabıta ekiplerinin olay anında Recep amcamızı rencide edecek sözlü bir davranışının olmadığı görülmüştür. Ancak zabıtanın ıhlamur fidelerine geçice süreliğine el koyması Recep amcanın duygusal olarak kırılmasına neden olmuştur. Bir bayram arifesinde Recep amcamızı incitmek ve kamuoyunda bu şekilde gündeme gelmek herkesten çok bizleri üzdü. Bu olayla ilgili başta Recep amcamız olmak üzere kalbi incinen tüm vicdan sahibi halkımızdan özür diliyor, hayırlı bayramlar diliyoruz." (Adapazarı/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Pervari'de askeri aracın geçişi sırasında EYP patlatıldı

SONRAKİ HABER

Semih Özakça'dan bayram mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...