31 Ağustos 2017 20:19

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ilk gün maçları tamamlandı

Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın açılış seremonisi yapıldı. İlk gün 6 maç düzenlendi.

Paylaş

Türkiye'nin D Grubu müsabakaları ile son 16 turundan itibaren tüm maçlara ev sahipliği yapacağı 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın açılış seremonisi yapıldı. İstanbul Adile Sultan Sarayı'nda gerçekleştirilen organizasyona, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, FIBA Avrupa Direktörü Kamil Novak, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, şampiyonada yer alacak ülkelerin federasyon yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, burada yaptığı açıklamada, "İstanbul'da yarın D Grubu maçları başlayacak. Bu organizasyona emek veren herkese teşekkür ediyorum. İstanbul'da güzel zaman geçirmenizi diliyorum." dedi.

FIBA Avrupa Direktörü Novak, Avrupa basketbolunun milli takımlar seviyesindeki en önemli organizasyonuna 4 ayrı ülkede start verdiklerini belirterek, "Bu şekilde çok daha fazla basketbolsevere ulaşacağız. FIBA olarak biz, ev sahibi ülke federasyonları ve organizasyon komitesi, şampiyonanın en iyi şekilde yapılması için büyük çaba sarf ediyoruz. Tüm katılımcı ülkelere başarılar diliyorum ve basketbolseverlerin bu şölenin tadını çıkarmalarını istiyorum." ifadelerini kullandı.

TBF Başkanı Türkoğlu ise "Katılımcı tüm ülkelerin güzel bir şampiyona geçirmelerini diliyorum." diye konuştu.

Öte yandan, şampiyonayı zirvede tamamlayacak ekibin kazanacağı kupa da gecede sergilendi.

İLK GÜN 6 MAÇ DÜZENLENDİ

Şampiyonada ilk gün maçlarlıyla başladı. Şampiyonanın ilk turunda A Grubu müsabakaları Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de, B Grubu karşılaşmaları İsrail'in başkenti Tel Aviv'de, C Grubu mücadeleleri Romanya'nın Cluj Napoca kentinde, D Grubu maçları da İstanbul'da oynanacak.

Organizasyona grup karşılaşmalarının ardından İstanbul'da devam edilecek.

24 takımın mücadele ettiği turnuvanın ilk gününde A ve B Grubları'nda toplam 6 karşılaşma yapıldı. Alınan sonuçlar şu şekilde: 

A GRUBU

Slovenya - Polonya: 90 - 81

İzlanda - Yunanistan: 61 - 90

Fransa - Finlandiya: 84 - 86

B GRUBU

Almanya - Ukrayna: 75 - 63

Litvanya - Gürcistan: 77 - 79

İtalya - İsrail: 69 - 48

(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Otomobilde taşıdığı bayramlık koç nedeniyle kaza yaptı

SONRAKİ HABER

Bingöl'te çatışma: 1 korucu hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...