Diyarbakır'da trans kadın sokak ortasında darbedildi

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde trans kadın sokak ortasında boğazı sıkılarak darbedildi.

30 Ağustos 2017 12:49
Paylaş

Diyarbakır'da polis, merkez Yenişehir ilçesinde sokak ortasında bir trans kadının boğazını sıkarak döven kişileri arıyor. 

Merkez Yenişehir İlçesi ofis semtinde kimliği belirlenemeyen bir trans herkesin gözü önünde saldırıya uğradı. Kurt İsmail Paşa ara sokakta meydana gelen olayda iki kişi trans kadının boğazını sıkarak vurmaya başladı. Bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde trans kadın çığlıklar atarak kendisini bırakmalarını isterken, saldırganların "150 liramı ver" diyerek, vurmaya devam ettikleri görüldü. Olay sırasında toplanan çok sayıda kişinin müdahale etmediği gözlenirken, bir süre sonra elinde döner bıçağıyla gelen başka bir transın üzerine yürüyünce 2 saldırgan kaçtı.

Olayın yaşandığı bölgeye gelen polis kimliği belirsiz kişiler tarafından dövülen trans ve onu döven kişilerin kimliğinin tespit edilmesi için çalışma başlattı. Görgü tanıklarının bilgisine başvuran polis, trans kadın ile saldıran kişiler arasında para anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktığını belirtilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor. (Diyarbakır/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

‘Mattis, ‘Referanduma karşı değiliz’ dedi’

SONRAKİ HABER

Haber Bülteni - 30 Ağustos 2017 Çarşamba

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...