30 Ağustos 2017 07:38

Tepki çeken Hitler yorumunu geri aldı

Japonya Başbakan Yardımcısı Taro Aso, ‘Nazi lideri Adolf Hitler'i savunduğu' şeklinde yorumlanan ve tepki çeken açıklamalarını geri aldı.

Paylaş

Japonya Başbakan Yardımcısı Taro Aso, ‘Nazi lideri Adolf Hitler'i savunduğu' şeklinde yorumlanan ve tepki çeken açıklamalarını geri alarak, "Hitler'i örnek olarak alıntılamam yanlıştı ve bunu geri almak istiyorum" dedi.

Japonya'da ekonomi bakanı olarak da görev yapan Aso "Hitler'e son derece olumsuz ifadelerle yaklaştığım tüm açıklamalarımdan belli. Ve (Hitler) sebepleri de yanlıştı" diye kendini savundu.

Kyodo haber ajansının aktardığına göre Aso dün yaptığı açıklamada, "Sizin (bir siyasi olmak için) sebeplerinizi sorgulamıyorum. Fakat sonuçlar önemli. Milyonlarca insanı öldüren Hitler iyi değildi, her ne kadar haklı sebepleri olsa bile" diye konuşmuştu.

ABD merkezli Yahudi grubu Nazi-hunting Simon Wiesenthal Center, Aso'nun açıklamasına yönelik ‘üzüntü ve hayalkırıklığını' dile getirerek, "Bu sadece, rahatsız edici ‘yanlış açıklamalar' listesinin son örneği ve çok tehlikeli" ifadelerini kullanmıştı.

Aso ise amacının Hitler'i savunmak değil, ‘sonuçların' önemine vurgu yapmak olduğunu belirtti. Japon bakan, "Hitler'i örnek alarak alıntılamam uygunsuzdu ve bunu geri çekmek istiyorum" dedi.

ASO'NUN İLK ‘HITLER' GAFI DEĞİL

Aso, 2013 yılında da Hitler ile ilgili yaptığı ve Nazileri yücelttiği şeklinde yorumlanan açıklamalarını geri çekmişti.

Japonya'nın anayasayı gözden geçirdiği bir dönemde Aso, Weimar Almanyası'nın anayasasının kimse fark etmeden değiştirildiğini belirterek, "Neden bu teknikten kendimize ders çıkarmıyoruz?" diye sormuştu. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Bayram için Cilvegözü’nden 30 bin Suriyeli çıkış yaptı

SONRAKİ HABER

Almanya'ya gidecek Aslı Erdoğan'ın pasaportuna el konuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...