23 Temmuz 2012 08:21

İHD: Gönen polisler tarafında katledildi

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, geçtiğimiz cuma günü Sultangazi’de polisin açtığı ateşle ağır yaralanan Hasan Selim Gönen’in yargısız infaz sonucu öldüğünü açıkladı. İHD tarafından yapılan açıklamada, Hasan Selim Gönen’in sağ yakalanabileceğine dikkat çekilerek, yaş

İHD: Gönen polisler tarafında katledildi
Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, geçtiğimiz cuma günü Sultangazi’de polisin açtığı ateşle ağır yaralanan Hasan Selim Gönen’in yargısız infaz sonucu öldüğünü açıkladı. İHD tarafından yapılan açıklamada, Hasan Selim Gönen’in sağ yakalanabileceğine dikkat çekilerek, yaşam hakkının kutsallığının hiçe sayıldığına dikkat çekildi.

Gönen’in Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 21 Temmuz günü yaşamını yitirdiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “İstanbul’da polise yönelik bir saldırının ardından medya organları tarafından hedef gösterilen iki kişiye yönelik linç kampanyası katliamla sonuçlandı” ifadelerine yer verildi.
Polis  kurşunlarıyla yaşamını yitiren Hasan Selim Gönen’in cenazesinin polisin aileye yaptığı baskılar nedeniyle pazar günü erken saatlerde toprağa verildiğinin belirtildiği açıklamada, Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının yaptıkları açıklamaya yer verilerek Hasan Selim Gönen ile Sultan Işıklı’nın bindikleri taksinin sivil bir polis aracıyla doğrudan tarandığı belirtildi

SORUŞTURMA AÇILSIN TALEBİ

Gönen ve Işıklı’nın sağ ve sağlıklı yakalanma koşulları varken üzerlerine ateş edilerek yakalandığını birinin yaşamını yitirdiğine, diğerinin ise ağır yaralandığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yaşama hakkının kutsallığı polisin  yetkisiyle bir kez daha hiçe sayılmış ve intikamcı bir kampanyanın sonucunda iki genç insanın kendilerini ifade etme hakkı yaşama hakkı ellerinden alınmıştır. Yaşam hakkı ile insanın maddi ve manevi varlığının bütünselliğinin dokunulmazlığı hakkı, başta evrensel bildirge olmak üzere Türkiye’nin de taraf olduğu BM ve Avrupa Konseyi temel insan hakları belgelerinde güvence altına alınmış en temel haklardır.  Türkiye, insanların yargısız infaz edildiği bir ülke olmaktan bir an önce çıkarılmalıdır. Hak ihlallerini teşvik eden, özendiren cezasızlık politikasına son vererek bu sorun aşılabilir. Yargı ve yürütme organları, yurttaşlara işkence yapan, keyfi ve yasa dışı silah kullanarak insanları öldüren güvenlik güçlerine tolerans göstermemelidir. Kamuoyunun gözleri önünde yaşam hakkı gasbedilen Hasan Selim Gönen’i ateşli silahla vurarak ölümüne neden olan ve Sultan Işıklı’yı yaralayan polisler hakkında derhal soruşturma açılmalıdır.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar hesap sormak için karakola yürüdü

SONRAKİ HABER

Yeni Akit, katliamcılar için ne yapacağını şaşırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...