24 Ağustos 2017 13:37

Üretici, üzüme sergide de sigorta istiyor

Manisa'da aralıklarla etkili olan yağmur, sergilerdeki üzümlere zarar verdi.

Paylaş

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, yağmurun kaliteyi düşürdüğünü belirtirken, dalında sigortalı olan üzümlerin sergide de sigortalı olması gerektiğini söyledi.

Manisa’da etkili olan yağmur dalından kesilip kurumaya bırakılan sergilerdeki üzümlere zarar verdi. Şehzadeler’de Aşağıçobanisa ve Hamzabeyli bölgesindeki şiddetli yağmur nedeniyle çiftçi hüsrana uğradı. Yağmurun ardından bugün sergilerde şerbetleme telaşı başladı. Kurumak üzere olan üzümleri yağmurdan dolayı zarar gören çiftçi, morarmaları önlemek ve kalite kaybını azaltmak için şerbetleme işlemi yaptı. Diğer bir çiftçi Bekir Karabıçak da ürünün dalında sigortalı olduğunu ancak, dalından kesildiği andan itibaren sigortasının bittiğini belirterek, Tarsim’in ürünü çuvala koyana kadar sigortalamasını istedi. Karabıçak, “Bu ürün bağda da benim ürünüm. Yağmurdan zarar gördük, Tarsim’e hiçbir şey bildiremiyoruz. Hasat ettik ama çuvala girmedi ki, ürünü satmadım ki. Bunun için sergide de sigorta istiyoruz” diye konuştu.

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Tarsim sigortasının üzümün dalından kesildiği andan itibaren geçerli olmadığını belirterek “Üzüm dalından kesilince sigorta kapsamı dışına çıkıyor. Biz bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Dalından ambara kadar sigortalı olmalı. Tarsim’le bu konular gündeme gelecek” diye konuştu. (MANİSA)

ÖNCEKİ HABER

'Pamukta fiyat 3 lira olsun, ithalat engellensin'

SONRAKİ HABER

Sisi, Trump’ın danışmanıyla görüştü 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...