24 Ağustos 2017 10:51

ABD, Latin Amerika’da askeri liderlerle toplantı düzenliyor

ABD Güney Komutanlığı, Venezuela’nın ana gündemi oluşturması beklenen askeri bir konferansta Latin Amerika askeri yetkilileri ile bir araya gelecek.

Paylaş

ABD Güney Komutanlığı’nın Latin Amerika askeri yetkilileriyle Peru’nun başkenti Lima’da basına kapalı bir toplantı düzenleyeceği bildirildi. Toplantıda Venezuela başta olmak üzere “terör, uyuşturucu kaçakçılığı ve iklim değişikliği” konuları tartışılacak.

Telesur’un haberine göre,  7. Güney Amerika Savunma Konferansı, ABD Güney Komutanlığı Amirali Kurt W. Tidd ve ABD’li üst düzey askeri yetkililerin yanısıra Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Peru, Paraguay, Uruguaylı askeri yetkililerin katılımıyla gerçekleşecek.

ABD’li Tidd toplantının “Tüm fikirleri ve perspektifleri hoşgörüyle karşılayan partner ve gerçek arkadaşları birleştirmek için, ABD’nin bölgedeki ülkelerle olan ilişkilerini güçlendirme konusundaki uğraşının” bir göstergesi niteliğinde olacağını ileri sürdü.

TRUMP’IN TEHDİTLERİNİN ARDINDAN GELDİ

Venezuela’nın ana gündemi oluşturduğu toplantının ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD’nin Venezuela’ya karşı “askeri bir seçenek” de kullanılabileceğine dair açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Trump’ın açıklaması bölgedeki ABD müttefiki ülkeler tarafından dahi kınanmış ancak ardından Başkan Yardımcısı Mike Pence Latin Amerika turuna çıkmıştı.

Pence’in geçen hafta Meksika, Şili ve Peru’ya,  Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile olan tüm bağları koparmaları için çağrıda bulunmasının üzerine, toplantının gündeminde Kore Yarımadası’daki gelişmelerin de yer alması bekleniliyor.

Güney Amerika Savunma Konferansı, ABD Güney Komutanlığı tarafından düzenlenen üç büyük Latin Amerika güvenlik konferansından birisi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Sibel Yiğitalp hakkında fezleke hazırlandı

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Kelepçe emrini veren ‘yukarıdakiler’ kimler?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa