23 Ağustos 2017 09:38

Kayıp gazeteci Kim Wall'a ait ceset bulundu

Kopenhag’da parçalanmış halde bulunan cesedin, kayıp İsveçli gazeteci Kim Wall’a ait olduğu açıklandı.

Paylaş

Polis, parçalanan cesedin DNA testi sonucunda Wall’a ait olduğunun belirlendiğini belirterek, ayrıntıların basın toplantısında açıklanacağını kaydetti.

DW Türkçe’nin haberine göre 30 yaşındaki Wall, son kez 10 Ağustos’ta Danimarkalı mühendis Peter Madsen’in özel denizaltısına binerken görülmüştü. İsveçli gazeteci denizaltı ve roket imal eden mühendis hakkında bir röportaj hazırlamak istiyordu. Wall’dan haber çıkmayınca ailesi deniz cankurtaranına haber vermiş, ancak aramalar sonuçsuz kalmıştı.

MÜHENDİS GÖZALTINDA

Madsen ise polise verdiği ifadede kadın gazeteciyi karaya çıkardıktan kısa süre sonra denizaltının arızalandığını söylemişti. Denizaltı batmış, Madsen ise kurtarılmıştı.

Ancak polis, ifadesinde şüphe uyandıran Danimarkalı mühendisi gözaltına alındı. Daha sonra ifadesini değiştiren Madsen, İsveçli gazetecinin denizaltıdayken kaza sonucu hayatını kaybettiğini itiraf etti ve cesedi suya bıraktığını söyledi. Madsen’in cesedi suya bıraktığını söylediği koyda geniş çaplı arama yapılsa da cesede ulaşılamadı.

Parçalanmış kadın cesedi pazartesi günü Kopenhag açıklarındaki Amager adasının güney kıyısında bir bisikletli tarafından bulundu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak yağmurdan sonra çamura döndü

SONRAKİ HABER

Almanya Büyükelçisi, Yücel ve Steudtner’i ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa