21 Ağustos 2017 20:33

İşyerlerimizde esnek çalışma dayatması yok

Yol-İş Sendikası Ege Bölge Şube Başkanı Coşkun İz, işyerlerinde esnek çalışma olmadığını savundu.

Paylaş

Evrensel’de 16 Ağustos tarihinde yayınlanan ‘Karayolu işçilerine esnek çalışma dayatması’ haberi üzerine Yol-İş Sendikası Ege Bölge Şube Başkanı Coşkun İz, işyerlerinde esnek çalışma olmadığını savundu.

Haberimizde Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğüne bağlı Sabuncubeli Tüneli Konak İşletme Şefliğine asılan dilekçe örneğine yer verilmişti. İşçilere imzalatıldığı söylenen dilekçede “...Sicil numarası ile çalışmakta olduğum, Sabuncubeli Tünel İşletme Şefliği Konak Tüneli olan işyerinde, işverenin gerekli gördüğü zaman ve vardiya sistemiyle işlerin aksamadan yürümesi için istenilen gün ve saatlerde çalışmak için muvafakatım olduğunu ve çalışmam karşılığında yürürlükte olan İş Kanunu çerçevesinde çalışma karşılığında mesai ve bunun gibi ek ücret içeren taleplerde bulunmayacağımı kabul ve beyan ederim” ifadeleri yer alıyordu.

Habere ilişkin yazılı açıklama yapan Şube Başkanı Coşkun İz, Başta Yol-İş Sendikası Genel Merkezi olmak üzere örgütlü oldukları işyerlerinde çalışma şartları ile ilgili işçilerin haklarını savundukları savundu. İz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Üyelerimizin haklarını korumak bizim görevimizdir. T. Yol-İş Sendikası Genel Merkezi Türkiye’de bir ilke imza atarak, kamuda taşeron adı altında çalışan arkadaşlarımızı haklarını devlete açtığı davalar ile kazanmış ve 10 bin işçimize kadro almıştır. Bu T. Yol-İş Sendikasının başarısıdır. Bölge müdürlüğümüzde çalışan hiçbir işyerimizde bir dayatma söz konusu olamaz bu asılsız ve yanlış bilgiyi gazetenize sunan kişi veya kişileri sendikamız olarak kınıyoruz.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Güreşçi Metehan Başar, 85 kiloda dünya şampiyonu oldu

SONRAKİ HABER

İşsiz kalma korkusuyla tehlikeye ses çıkaramıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...