21 Ağustos 2017 06:05

Kılıçdaroğlu: Türkiye'de ben dahil kimse güvende değil

İktidarın hedefindeki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tutuklanacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın  "İçerideki zatla(Enis Berberoğlu) Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın" sözleriyle hedef gösterdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet Daily News muhabiri Barçın Yinanç'a konuştu.

Kılıçdaroğlu röportajın başında "Hükümet yargının bağımsız olduğunu söylüyor. Ancak yargının bağımsız olduğunu iddia eden kişi, yargı vasıtasıyla ana muhalefet liderine parmak sallıyor. Darbe girişiminden 5 gün sonra OHAL ilan edildi. Biz buna sivil darbe diyoruz. Her darbe kendi hukukunu yaratır; kendi mahkemesi, kendi polisleri gözaltına alıp tutuklatabilir de. Gayri ciddi bir söz olarak bunu görmek doğru değil. Daha önce de dedim; Türkiye'de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Hiç kimsenin derken buna ben de dahilim" dedi.

Kılıçdaroğlu, Yinanç'ın "Yani 'Ben her şeye hazırlıklıyım' diyorsunuz" sözlerine "Elbette" diyerek karşılık verdi.

'Türkiye'nin ana muhalefet partisinin liderinin tutuklandığı bir senaryoyu düşünmek istemiyorum" diyen Kılçdaroğlu, adalet konusunun tüm boyutlarının gelecek hafta Çanakkkale'de gerçekleştirilecek 'Adalet Kongre'sinde ele alınacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu "Adalet konusunda sorunlar yaşayanların ve çözüm arayan insanların bir araya gelebileceği bir platform kurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: KILIÇDAROĞLU DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇİYOR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün ziyareti öncesi Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını değerlendirdi.

Erdoğan, "Ben bunları değerlendirmeye haiz bir ifade olarak görmüyorum Kılıçdaroğlu doğmamış çocuğa don biçiyor. Kendini gündemde tutmak için böyle bir şey diyor" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarım arazileri ve su kuyuları taş ocağının tehdidi altında

SONRAKİ HABER

Merkel'den Akhanlı çıkışı: Türkiye Interpol'ü kullanamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...