20 Ağustos 2017 20:13

Lübnan ordusu, Barcelona’da hayatını kaybedenleri andı

IŞİD’le savaşan Lübnan ordusu, İspanya bayrağı dalgalandırarak Barcelona’da hayatını kaybedenleri andı.

Paylaş

Lübnan ordusu, IŞİD’den kurtarılan Ras Baalbek bölgesindeki Mkhayrme Dağı’nda İspanya bayrağı dalgalandırarak Barcelona’da hayatını kaybedenleri selamladı

Lübnanlı yetkililer, ordu güçlerinin önemli bir bölgenin üçte birinin geri alındığını belirtti. Lübnan ordusu Ras Baalkbek, El-Fakiha ve El-Kaa kasabalarının dağlık bölgesinde, ‘Dağların Şafağı’ ismiyle IŞİD’e karşı operasyon başlatmıştı.

BBC’de yer alan habere göre, Lübnan ordusu ülkenin Suriye’yle olan kuzeydoğu sınırındaki önemli bir bölgeyi daha IŞİD’in elinden kurtardı. Ras Baalbek’te operasyon düzenleyen Lübnanlı askerlerin en az 20 IŞİD’liyi öldürdüğü belirtildi.

Çatışmalarda ayrıca en az 10 Lübnan askerinin yaralandığı açıklandı. Lübnan ordusu, 2014 yılından bu yana bölgede yaklaşık 600 militan bulunduğunu belirtiyor.

BARCELONA’DA ÖLENLER ANILDI

Lübnan ordusunun internet sitesinde yayımlanan fotoğrafta, IŞİD’den kurtarılan Ras Baalbek bölgesindeki Mkhayrme Dağı’nda, Lübnan ve İspanya bayraklarının askerler tarafında yan yana taşındığı görüldü.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Barcelona’daki IŞİD saldırısında hayatını kaybedenlerin anıldığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe evinde beraberliğe razı oldu

SONRAKİ HABER

Öğretmen, 6'ncı kattan atlayıp intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...