18 Ağustos 2017 14:52

Göztepe taraftarlarının gözaltına alınmasına tepki 

Göztepeli taraftarlar, haklarında yakalama kararı çıkartılan 72 kişiden 55'inin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Göztepeli taraftarlar, 4 Haziran'da Antalya'da Eskişehirspor ile oynadıkları TFF 1inci Lig final maçında çıkan olaylar nedeniyle, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce başlatılan 1'inci dalga operasyonda haklarında "örgütlü suç işledikleri" iddiasıyla yakalama kararı çıkartılan 72 kişiden 55'inin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Göztepe UniForce Grubu yazılı bir açıklama yaparak gelişmelere tepki gösterdi. Açıklamada, "Neredeyse 14 yıl sonra büyük bir coşku ve sevinçle Süper Lig'e çıktık. Ama görüyoruz ki, bir yarımız maç sonunda arkamızda kalmış. Yıllarca gittiğimiz her köy kasabada, her zorlu kavgada yanımızda olan ağabey ve kardeşlerimizin örgüt suçundan dolayı arandığını ve gözaltına alındığını renmiş bulunuyoruz. Şaümpieyonluik maçında ve daha sonraki kutlamalarda cefakar taraftarımızın yaptıkları örgüt suçu sayılamaz. Yapılan yanlış uygulamadan bir an önce geri dönmesi, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ve İzmir milletvekillerimize çağrımızdır. Şampiyonluk kutlaması suç değildir" denildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ve Tuncay Özkan, Antalya'daki final maçında çıkan olaylar yüzünden Göztepeli taraftarların örgüt suçlamasıyla gözaltına alınmalarını sert dille eleştirdi.

Bayır, twitter hesabından "Göztepe taraftarı mafya değildir, terörist değildir. Sadece Göztepelidir!" mesajını yayınladı. Tuncay Özkan ise "Göztepe taraftarı örgüt üyeliği ile suçlanıyor. Beşiktaş maçında sahaya kelebek bıçakla giren, rakip takımın üzerine yürüyen Konyaspor'a ise yaptırım yok! Göztepe'yi sahipsiz mi sandınız? Göztepe'yi sahipsiz sanıyorsanız yanılıyorsunuz!" cümlelerine yer verdi.

GÖZTEPE'DEN GÖZALTI AÇIKLAMASI

Göztepe yönetimi, 4 Haziran 2017 tarihinde Antalya'da Eskişehirspor ile oynanan TFF 1. Lig Play-Off final maçında çıkan olaylar yüzünden 'örgütlü suç işledikleri' iddiasıyla gözaltına alınan taraftarları hakkında yazılı açıklama yaptı.

Konuyu İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne taşıdıklarını bildiren yönetimin kulüp resmi sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu sabah itibarı ile bir kısım taraftarımız yaşanan olaylar gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştır. Söz konusu gözaltı işlemlerinin bizzat Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla yapıldığı ve soruşturmanın Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde gerçekleştirileceği bilgisi edinilmiştir. Eskişehirspor yönetimi ile yapılan görüşmelerde benzer sürecin Eskişehirspor taraftarları için de geçerli olduğu öğrenilmiştir. Göztepe'nin sporda şiddetin karşısında olduğu tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Kulübümüz, her fırsatta sporda şiddeti önlemeye yönelik çağrılarda bulunmuş, İzmir emniyet birimleri ile koordineli çalışmalar yaparak taraftarımızın sağduyusu ile son üç sezonda herhangi bir ceza almamıştır. Devam eden hukuki süreç kulübümüzce yakından takip edilmektedir. Soruşturmanın, 6222 sayılı kanun ile ilgili uygulamaların ötesinde, farklı boyutlarda olma ihtimaline binaen taraftarlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için kulübümüz, tüm yetkili mercilerle görüşerek gerekli girişimlerde bulunmaya başlamıştır." (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

950 yeni hakim ve savcı için 24 Aralık’ta sınav yapılacak

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kuruluna katılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...