18 Ağustos 2017 07:42

Almanya Dışişleri Bakanı: Deniz Yücel Türkiye’nin rehinesi

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, tutuklu Gazeteci Deniz Yücel’in 'Türkiye’nin rehinesi' olduğunu söyledi. 

Paylaş

Dw Türkçe’nin haberine göre Sigmar Gabriel, Alman hükümetinin elinde Türkiye’yi Yücel’in serbest bırakılmasına zorlamak için sadece diplomatik ve ekonomik araçlar olduğunu kaydetti. 

‘ERDOĞAN’I DAHA AZ DİKKATE ALACAĞIZ’

Gelecekte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a daha az dikkate alacaklarını söyleyen Gabriel, “Uzun süre ona karşı mantıklı bir tutum sergilemeye çalıştık. Bazen belki de onu çok fazla dikkate almamak daha iyi” dedi.

Türkiye-Almanya ilişkilerinin aylardır bir dizi çatışma noktası nedeniyle gergin olduğunu söyleyen Gabriel, Berlin’in Türkiye’ye karşı açıkça mesafe aldığını belirtti.

‘BÜYÜKELÇİ HAFTAYA YÜCEL’İ ZİYARET EDECEK’

Gazeteci Deniz Yücel, geçtğimiz şubatta ifade vermeye gittiği mahkeme tarafından “terör örgütü propagandası” ve “halkı kışkırtma” suçlarıyla tutuklanmıştı. Yücel’in tutuklanmasının ardından çeşitli açıklamalar yapan Almanya hükümeti, Yücel’in serbest bırakılmasını talep etti.

Türkiye’de tutuklı bulunan, tek Almanya vatandaşı Deniz Yücel de değil. 

Yücel’in yanı sıra Almanya vatandaşı Çevirmen Meşale Tolu ve Berlinli insan hakları aktivisti Peter Steudtner de İstanbul’da tutuklu bulunuyor. Gabriel, Steudtner’in tutuklanmasının ardından Türkiye politikasında değişiklik yapılacağını açıklamıştı.

Öte yandan Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann gelecek hafta Silivri Cezaevi’nde bulunan Yücel ve Steudtner’i ziyaret edecek. Steudtner’in Alman vatandaşı olarak konsolosluk desteği almak hakkı olsa da daha önce izin verilmemişti. (MEDYA SERVİSİ)

{{314678}}
 

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lucescu ile görüştü

SONRAKİ HABER

 ‘Sözcü raporunu kim, hangi yetki ile hazırladı?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...