16 Ağustos 2017 15:48

Sanık için ödül, çocuk için ceza 

Adana Kadın Platformu tacizci apartman yöneticisinin tahliye edilerek taciz ettiği çocukla aynı apartmana ev hapsine gönderilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Adana Kadın Platformu taciz ile yargılanan apartman yöneticisi C.S.'nin tahliye edilerek taciz ettiği çocukla aynı apartmana ev hapsine gönderilmesine ve çocuk ve babası hakkında koruma kararı olmasına rağmen ailenin apartmanın önünde kurban keserek kutlama yapılmasına müsade edilmesine tepki gösterdi. 

Adana’nın Güzelyalı Mahallesinde 20 yıldır aynı binada apartman görevlisi olarak çalışan ailenin 15 yaşındaki kızına 4 yıl boyunca tacizde bulunan apartman yöneticisi C.S, ailenin şikayeti sonucu hakkında Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde "çocuğun cinsel istismarı ve tehdit" suçlamaları ile dava açılmıştı. Zanlının avukatının tutukluluk halinin devamı kararına itirazını değerlendiren Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi, dün akşam saatlerinde "ev hapsi" adli kontrolü ile tahliye kararı vermişti. 

'KURBAN KESEREK KUTLADILAR' 

Karara tepki gösteren kadınlar Atatürk Parkı'nda bir araya geldi. Platform adına basın açıklamasını okuyan mağdur çocuğun avukatı Sevil Aracı, kararın sanık için ödül, çocuk için ceza olduğunu dile getirdi. 

Verilen koruma kararına rağmen tacizci ve ailesinin mağdur ve ailesine karşı hakaretlerini, baskıcı tavırlarını sürdürdüğünü dile getiren Aracı, "İş o kadar ifrata varmıştır ki dün alınan tahliye kararı sanığın ailesi tarafından apartmanın önüne tüm akrabalar toplanarak, kurban kesilerek kutlamıştır. Yaklaşma yasağı bulunan evin önünde kurban kesecek kadar ileri giden sanık ve ailesi sanki bir zafer kazanmış edası ile tahliyeyi duyurmuştur" dedi. 

'ÇOCUK INTIHAR GIRIŞIMINDE BULUNDU' 

A.Y.'nin yaşadığı olayların olumsuz etkileri sonucu 8 Ağustos günü intihar girişiminde bulunduğunu ifade eden Aracı, "Küçük AY’nin yaşadıklarından sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı' nın olaya sözde müdahil olarak konu ile ilgilendiğini belirterek" İl Müdürlüğünden gelen görevliler ise çocuğa okullar açıldığında rehberlik servisi ile görüşeceklerini söylemekle yetinmişlerdir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu duruma karşı alması gereken tedbirler bununla mı sınırlıdır. İşten ve evlerinden atılma tehdidi ile karşı karşıya olan bir ailenin hukuk mücadelesine verebilecekleri destek bu mudur? Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığını göreve çağırıyor, çocuğun ve ailesinin korunması için gereken tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz"dedi. 

'TÜM KADINLARI TEPKI VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Ev hapsi kararının işsizlik ve daha büyük yoksulluk tehdidine rağmen çocukları için adalet arayışına girişen aileye ve onların konumundaki pek çok aileye “size bizden adalet çıkmaz” demek anlamına geldiğini söyleyen Aracı, "Bu kararı kabul etmiyoruz.

Ezilenler için adalet olmamasını kabul etmiyoruz! Çocuk tacizcileri tutuklu yargılanmalıdır.Tüm kadınları karara tepki vermeye çağırıyoruz" dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

AOÇ arazisi tıp fakültesi için bağış yapıldı, ABD'ye satıldı

SONRAKİ HABER

Ege Denizi'nde 4.5 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...