16 Ağustos 2017 12:00

'İşimizi geri istiyoruz' eylemine polis yine müdahale etti

Yüksel Caddesi'nde 'İşimizi geri istiyoruz' eylemine yine müdahale eden polis, açıklama yapmak isteyen grubu kalkanlarla iterek sokaktan uzaklaştırdı.

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 161’inci güne girerken hem onlara destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine dönmek isteyen kamu emekçilerinin başlattığı “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 281’inci güne girdi. Yüksel Caddesi'nde abluka altında bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen grup, Konur Sokak'ta bir araya geldi. 

Sokak girişini kalkanlarla kapatan polis, grubun geçişine izin vermedi. Bunun üzerine kalkanların önünde açıklama yapmak isteyen grup, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi eylemi 161’inci günde Nuriye Semih işe geri alınsın” pankartı açarak “Nuriye, Semih işe geri alınsın” sloganı attı. Grubun sesini bastırmak için anons yaparak siren çalan polis, kısa bir süre sonra gruba müdahale etti. Grubu iterek sokaktan uzaklaştıran polis, alkışlarla eylemi destekleyen çevredeki yurttaşları da sokaktan çıkardı. (DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

Gürer: Memura bu zam önerisi reva mı?

SONRAKİ HABER

Ücreti verilmedi, kirayı da ödeyemeyince intihara kalkıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa