16 Ağustos 2017 09:33

Sinema Televizyon Sendikasının sektör araştırması kitaplaştı

Sinema TV Sendikası, 'Sendika Deyince Aklınıza Ne Geliyor? Sinema Televizyon ve Reklam Çalışanları Üzerine Bir Alan Çalışması' hakkında bilgi verdi.

Paylaş

Sinema Televizyon Sendikası,  “Sendika Deyince Aklınıza Ne Geliyor? Sinema Televizyon ve Reklam Çalışanları Üzerine Bir Alan Çalışması” adlı kitabın amacı, sonuçları ve hazırlık süreci hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla Sinema Televizyon Sendikasında basın açıklaması düzenledi. Sinema Televizyon Sendikası adına Genel Koordinatör Sinem Derya Çetinkaya, araştırma kitabının yazarlarından Önder Küçükkural ve Etrit Shkreli ile Sinema Televizyon Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Köksal, araştırma ile ilgili bilgileri paylaştı.

3 TEMEL SORUNUN ÜZERİNE GİDİLDİ

Çetinkaya, araştırmayla ilgili olarak; sektörde çalışanların özelde ise sendika üyelerinin vereceği bilgiler ışığında yol haritasının belirlendiğini, bu araştırmanın sendikanın bir talebi olarak ortaya çıktığını ifade ederek sözü araştırmacılara bıraktı. 

Cenk Köksal, araştırmanın hem sektör çalışanlarına hem de diğer aktörlere yönetilen sorulardan oluştuğunu söyledi. “Beklentimiz, sektördeki iş koşulları, ücretler, siyasal tercihler, kızgınlık gibi kişisel tecrübeler ile duygusal motivasyonları inceleme altına almaktı” diyen Köksal, temelde üç sorunun peşinden gittiklerini vurgulayarak şunları ekledi: Sektörde çalışanların sendika ile ilgili his, çağrışım, algı ve beklentileri nelerdir? Sektörde çalışanlar sosyoekonomik statü ve maddi koşulları nasıl değerlendiriyorlar? Sektör çalışanlarının kurulan bu sendikadan beklentileri nelerdir?

İNTERNET ANKETİNE 1205 KİŞİ KATILDI

Önder Küçükkural, araştırmanın geçtiğimiz yaz yapıldığını ifade ederek araştırmayla ilgili konu başlıklarını paylaştı. Araştırmanın 3 aşamada yapıldığını ifade eden Küçükkural, “Birincisi gözlem. Gidip setleri gözlemledik. Daha sonra görüşmeler yaptık. Dört farklı gruptan insanlarla görüştük: Sendikalılar, patronlar, şüpheciler ve başka sendikaya üye olanlar. Son olarak ise internet üzerinden anket çalışması yaptık.” Anketin sektör çalışanlarına yönelik olduğunu, ankete 1205 kişinin katıldığını ifade eden Küçükkural, bu rakamın oldukça iyi bir rakam olduğunu vurguladı. 

Etrit Shkreli ise “Biz bir yöntem biliyoruz ama sendikanın içini bilmiyoruz. O yüzden 'Siz burada ne görüyorsunuz? Nasıl bir ortamın içindesiniz' onun bilgisini almaya çalışıyoruz. Bunun üzerine diğer insanların da anlayabileceği şekilde sorular soruyoruz. Aşamalar bir sonrakini belirliyor” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP Sözcüsü Ünal: Haksız tutuklamadan yana olamayız

SONRAKİ HABER

Aydın'da içme suyu şebekesinde anıt mezar çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa