15 Ağustos 2017 14:21

ABD’de ırkçılık karşıtları sokakta

ABD'de Charlottesville’de hafta sonu yaşanan ırkçı eylem ve şiddet olaylarına tepki olarak ülke genelinde eylemler yapılıyor.

Paylaş

ABD’nin Virginia eyaletine bağlı Charlottesville’de hafta sonu yaşanan ırkçı eylem ve şiddet olaylarına tepki olarak ülke genelinde eylemler yapılıyor.

Charlottesville’de bir Nazi sempatizanının ırkçılık karşıtlarının arasına aracıyla dalıp 1 kişiyi öldürmesi sonrası ırkçılık karşıtı eylemler arttı. North Carolina eyaletine bağlı Durham kentinde de yaklaşık 100 kadar ırkçılık karşıtı eylemci, bir mahkeme binası önünde 93 yıldır duran ve Konfederasyon (İç Savaş’ın sonuna kadar köleliğin yaygın olduğu, ekonomileri tarıma dayalı ayrılıkçı güney eyaletleri) askerlerini onurlandıran heykeli yıktı. 

Mahkeme bahçesindeki heykeli ip bağlayarak deviren eylemciler heykeli parçalara ayırdı. Eylemciler saldırının ardından ilk açıklamasında ‘birçok tarafın’ şiddet eylemlerini kınayan ancak olayları ateşleyen beyazların üstünlüğünü savunan Neonazileri ve KKK (Ku Klux Klan) gibi ırkçı grupların adını geçirmeyen Başkan Donald Trump aleyhinde de sloganlar attı. Trump, iki günlük gezi kapsamında görev süresi dönemince ilk kez geldiği New York’ta da protesto edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hasan Ruhani’den ‘Nükleer anlaşmayı iptal ederiz’ çıkışı

SONRAKİ HABER

İsrail, Filistinli  şeyhi gözaltına aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...