15 Ağustos 2017 20:07

Başakşehir’in zorlu Sevilla sınavı

Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı hedefleyen Başakşehir, Play Off turunda İspanya'nın güçlü takımı Sevilla'yı ağırlıyor.

Paylaş

Şampiyonlar Ligi playoff turunda Medipol Başakşehir, bugün saat 21.45’te İspanya’nın Sevilla takımını konuk ediyor. Karşılaşmanın hakemi Fransa Futbol Federasyonundan Clement Turpin.

Bir önceki turda Belçika temsilcisi Club Brugge’ü eleyen turuncu-lacivertliler, La Liga’yı 4’üncü sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi’ne playoff turundan katılmaya hak kazanan  Sevilla ile karşılaşacak.

ÇOK ALIP ÇOK SATTI

Sevilla bu zamana kadar transferde çok para harcamadan takviyeler yapıp, parlattığı oyuncuları iyi paralara satan bir takım olarak öne çıkıyordu. Bu anlayış bu sezon biraz değişti. İspanyol ekip sezon başında kadrosuna kattığı 7 oyuncuya toplamda 61.5 milyon avro bonservis bedeli ödedi. Bunun yanında takımın önemli isimlerini elinde tutmayı başaramadılar. Vitolo, Iborra, Konoplyanka, Rami, Mariano, Cristóforo gibi isimlerin satışından toplamda 76 milyon avro gelir elde ettiler.

HOCA DEĞİŞİKLİĞİ

Geçtiğimiz sezonu Arjantinli çalıştırıcı Jorge Sampaoli yönetiminde geçiren İspanyol ekibinde, Sampaoli Arjantin Milli Takımının başına geçtikten sonra takımın başına Eduardo Berizzo getirildi.

KJAER TEKRAR İSTANBUL’DA

Yeni sezon öncesinde savunma hattında önemli değişiklik yapan İspanya temsilcisi, Fenerbahçe’nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer’i 10 milyon avro bedelle kadrosuna katmıştı. Danimarkalı oyuncu hocası Berizzo’nun şans vermesi halinde forma giyebilecek.

KUPA KOLEKSİYONCUSU

İspanya temsilcisi bugüne kadar ilki 2005-2006 sezonu olmak üzere toplamda 5 defa UEFA Avrupa Ligi Kupasını müzesine götürdü. Sevilla, UEFA Avrupa Ligi’ni üst üste (3) ve toplamda (5) en çok kazanan takım konumunda bulunuyor. UEFA Avrupa Ligi’nde yakalanan başarılar sonrasında kulüp hedeflerini yükseltip Şampiyonlar Ligi’ne katılarak bu kulvarda başarılı olmak istiyor. Geçtiğimiz  sezon Şampiyonlar Ligi’nde yer alan Sevilla, H grubunda Juventus’un ardından 2’nci olarak çıkmış ancak 2’nci turda Leicester City’e elenmişti.

TÜRKİYE TAKIMLARINA KARŞI 2 GALİBİYET 1 MAĞLUBİYET

İspanyol ekibi daha önce Türkiye takımlarıyla 2 kez eşleşti. 2005-2006 sezonunda o zamanki adıyla UEFA Kupası’nda Beşiktaş ile aynı gruba düşen Sevilla, Ramon Sanchez Pizjuan Stadında, oynanan karşılaşmadan 3-0 galibiyetle ayrılmıştı. Daha sonra 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi 2’nci turunda Fenerbahçe ile eşleşmiş, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı 3-2 kaybetmiş, İspanya’daki maçı 3-2 kazanarak uzatmalara götürmüş ancak penaltılar sonucu Fenerbahçe’ye elenmekten kurtulamamıştı.

MUHTEMEL 11’LER

Başakşehir: Volkan Babacan, Clichy, Epureanu, Attamah, Caiçara,- Emre Belözoğlu (Gökhan İnler), Mahmut Tekdemir,- Visca, Mossoro, Elia,- Adebayor
Sevilla: Rico,- Sébastien Corchia, Simon Kjaer, Sergio Escudero, Gabriel Mercado, Krohn-Dehli, N’Zonzi, Jesus Navas, Banega, Nolito,- Ben Yedder

GÜNÜN DİĞER MAÇLARI

21.45 Napoli (İtalya) - Nice (Fransa)
21.45 Olympiakos (Yunanistan) - Rijeka (Hırvatistan)
21.45 Celtic (İskoçya) - Astana (Kazakistan)
21.45 Hapoel Beer-Sheva (İsrail) - Maribor (Slovenya) (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm tedirginliği

SONRAKİ HABER

Milliyet'teki meslek hastalığı haberi bir günde buhar oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa