14 Ağustos 2017 15:25

Gazeteci Murat Çelikkan Kırklareli Cezaevi’ne girdi

Özgür Gündem’in bir günlük Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptığı için 1 yıl 6 ay ceza alan gazeteci Murat Çelikkan cezaevine girdi.

Paylaş

KHK ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin bir günlük Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptığı için 1 yıl 6 ay ceza alan gazeteci Murat Çelikkan cezaevine girdi

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla bir günlük Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yapan gazeteci Murat Çelikkan, Kırklareli Cezaevi’ne girdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Çelikkan’a “Örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. 16 Mayıs’ta Çelikkan’a verilen hapis cezası, bölge mahkemesi tarafından onandı. 

“Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla aldığı 1 yıl 6 aylık hapis cezasının onaylanmasının ardından bugün saat 15.00’te sevenleri ve avukatıyla beraber gittiği Kırklareli Cezaevi’ne giren Çelikkan, 45 gün cezasını ceza infaz kurumunda geçirdikten sonra denetimli serbestlikten yararlandırılmazsa, infaz yasası gereği 13 ay boyunca Türkiye’nin mahpus gazetecilerinden biri olacak. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

ABD, Rusya’da dördüncü başkonsolosluk istemedi

SONRAKİ HABER

12 bin yıllık kadim Hasankeyf'te dinamit sesleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...