14 Ağustos 2017 12:11

Sierra Leone'de toprak kayması: 400'ü aşkın ölü

Sierra Leone'de toprak kayması nedeniyle 400'ü aşkın kişi yaşamını yitirdi.

Paylaş

Afrika ülkesi Sierra Leone'de yolları çamur nehrine çeviren şiddetli yağmur ve toprak kaymasında 400'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Başkent Freetown'da insanlar çamuru elleriyle kazarak kayıp yakınlarını aradı. Bel hizasına kadar gelen çamurda ilerlemeye çalışan halk, ölen yakınlarını çamurun içinden çıkardı ve pirinç çuvallarının üstüne yerleştirerek morglara taşıdı. Connaught Hastanesi yetkilileri, ölü sayısına hastanelerin morglarının yetmediğini açıkladı.

Pazar gecesi boyunca süren şiddetli yağışlar sonucu yolların yanı sıra çok sayıda ev de tamamen sulara batarken, dağlık Regent şehrinin eğimli sokakları uzun süre çamur nehrine dönüştü.

2 BİNİ AŞKIN KİŞİ EVSİZ KALDI

Pazartesi sabahı erken saatlerden itibaren, Sierra Leone ordusu da devreye girdi.

Kızılhaç'tan Cuma günü yapılan açıklamaya göre 400'ü aşkın kişi hayatını kaybetti.

Sierra Leone Devlet Başkan Yardımcısı Victor Foh, toprak kayması ve sel nedeniyle "muhtemelen yüzlerce kişinin öldüğünü" doğruladı. Reuters haber ajansına konuşan Foh, "Felaket o kadar ciddi ki, kendimi yıkılmış hissediyorum" dedi.

Sıklıkla sel felaketlerine maruz kalan Sierra Leone'de derme çatma inşa edilmiş yapılar toprak kaymalarında yıkılıyor. Kötü drenaj sistemleri nedeniyle özellikle yoksul bölgelerde, yağmurlu mevsimdeki sellerde insanlar hayatını kaybediyor. 2015'teki sel felaketinde de 10 kişi ölmüş, binlerce kişi evsiz kalmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

KYK yurtları için başvurular başladı

SONRAKİ HABER

Bekçilik başlıyor: Özgürlük alanı daha da sınırlandırılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa