13 Ağustos 2017 07:59

Ankara'da vicdan ve adalet nöbeti yasağına tepki

Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılmak istenen vicdan ve adalet nöbetine izin verilmemesi emek ve demokrasi güçlerince protesto edildi.

Paylaş

Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılmak istenen vicdan ve adalet nöbetine 3 gündür izin verilmiyor. Nöbetin yapılacağı Feyzullah Çınar Parkını kapatan polis, dünden itibaren parkın önünden beklenmesini de engelledi.

 

Yapılmak istenen 3 günlük vicdan ve adalet nöbetinin engellenmesini protesto eden emek ve demokrasi güçleri park önünde basın açıklaması düzenledi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Mamak Şube Başkanı Mustafa Demirtaş, AKP hükümetinin OHAL bahanesiyle ülkeyi baskı ve zulümle yönettiğini söyledi. Ne ile suçlandığını bilmeden yüzlerce kişinin hapiste yattığını belirten Mustafa Demirtaş, akademisyenlerin görevlerine son verildiğine, seçimle göreve gelen belediye başkanlarının yerine kayyımlar atandığına dikkat çekti.

 

Üç günlüğüne yapmak istedikleri vicdan ve adalet nöbetinin yasaklandığına dikkat çeken Demirtaş, "Milletvekilleri ve kurum başkanları dışında kimse nöbete alınmıyor. Kitlelerin katılımı engelleniyor. Yapılan bu baskı ve zulümleri yok etmenin yolu kitlelerin, derneklerin ve partilerin birlikte muhalefet, birlikte mücadele etmesinden geçer” diye konuştu.

 

{{329280}}

 

Açıklamaya katılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca da, “Partimizin başlatmış olduğu ve Van’da devam eden adalet nöbetine destek oldukları için Mamak Emek ve Demokrasi Güçlerine partim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. AKP'nin yarattığı karanlığın en yoğun dönemde olduğunu ifade eden Konca, karanlığın sonunu getirene kadar mücadele edeceklerini söyledi.

 

Konuşmaların ardından Hacı Bektaş Veli Kültür Derneğinin semah gösterisi yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, G.Saray ve F.Bahçe'den Süleyman Seba mesajları

SONRAKİ HABER

Haluk Levent'ten kadına şiddete tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...