11 Ağustos 2017 13:09

Halklar değil, saltanat yıkılacak!

Tarih boyunca gördük ki yıkılan, yok olan sınıflar, halklar olmadı.

Paylaş

 

Musa ASLAN
TUZLA

Merhaba arkadaşlar. Ben Musa Aslan. Muşluyum, Gebze’de fabrikada çalışan bir işçiyim. İşçi derken belirtmek isterim ki, kapitalist bir sistemle köle gibi çalışmakta olan bir işçiyim. İşçi söylemi teoride kalıyor aslında. Proletarya için tek değişen şey, köle terimi yerine işçi teriminin kullanılması. Sistem yine aynı, asırlardır sömürgecilik, savaş, zulüm, bilinçsizlik, kabullenme, emeğimin karşılığını alamamam… Benim zoruma giden şey de bu. 
Hele işçi cinayetlerinden bahsetmek istemiyorum bile. Bir de, Bölge’de mevsimlik işçi olarak Batıda ekmek parası kazanmaya gelen, okuma yazması bile olmayan insanlar sırf Kürtçe şarkı söyledi diye o insanlara karşı faşist saldırılar günden güne artıyor. Sorgusuz sualsiz işten atmalar, OHAL, diktatörlerin türemesi, adaletsizlik, vicdan söyleminin insanların yaşantısında pasif bir söylem olarak kalması ve daha neler neler. 
Ama biz şunu iyi biliyoruz, tarih boyunca gördük ki yıkılan, yok olan sınıflar, halklar olmadı. Yok edilen diktatörler, saltanlar oldu. Proletaryanın alnından akan alın terine, doğan güneşe ant olsun ki, kazanacağız, mutlaka kazanacağız.
 

ÖNCEKİ HABER

Berçenek Kültür ve Sanat Şenliği valilikçe yasaklandı

SONRAKİ HABER

‘Ekmeğimiz küçülmesin diye’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...