11 Ağustos 2017 11:04

Vizesiz gidilebilecek ülkeler listesi ve vize şartları

Vizesiz gidilebilecek ülkeler neler? Hangi ülke vatandaşının hangi ülkeye vizesiz seyahat edebildiğini VisaDB ile öğrenebilirsiniz.

Paylaş

Vize istemeyen ülkeler hangileri? Vizesiz, Avrupa'ya yolculuk mümkün mü? Vizesiz gidilebilecek ülkeler listesine nereden ulaşabilirim? VisaDB ismiyle yayına başlayan site, bu sorulara yanıt veriyor.

VisaDB, sahip olduğunuz pasaporta göre hangi ülkelere vizesiz seyahat edebileceğinizi gösteriyor. Vatandaşı olduğunuz ülkeyi seçtikten sonra ülkeleri ne amaçla ziyaret etmek istediğinizi ve hangi kıtada arama yapmak istediğinizi seçerek VisaDB’yi kullanmak mümkün.

Site Alpha sürümünde olduğu için şimdilik sadece seyahat vizesi ve girişim vizesi için arama yapılabiliyor fakat yakın zamanda varandaşlık, eğitim ve çalışma izni için de arama yapılabilecek. Sonuçları kıta bazında gösteren VisaDB, belirlenen kıtada hangi ülkelerin sizden vize talep ettiğini ve hangilerinin etmediğini detaylı bir şekilde gösteriyor. Aramalar Asya, Avrupa, Amerika, Okyanusya, ve Afrika seçenekleri altında sıralanıyor.

Hizmetleri vize durumu ile sınırlı olmayan VisaDB, ülkelerin restoran, ulaşım ve konaklama ücretlerini de kıyaslıyor. Böylelikle, ziyaret etmek istediğiniz ülkelerdeki fiyatlar hakkında genel bir bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

VisaDB'yi kullanarak Türkiye vatandaşları için Ağustos 2017 itibariyle vizesiz gidilebilecek yerlerin listesini çıkardık:

VİZESİZ GİDİLEBİLECEK AVRUPA ÜLKELERİ:

Arnavutluk, Belarus, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Montenegro, Norveç.

VİZESİZ YOLCULUK YAPILABİLECEK ASYA ÜLKELERİ:

Ermenistan, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Kamboçya, Gürcistan, Hong Kong, İran, Irak, Ürdün, Kazakistan, Kırgızistan, Laos, Lübnan, Makao, Maldivler, Nepal, Umman, Pakistan, Filistin, Filipinler, Katar, Singapur, Güney Kore, Sri Lanka, Suriye, Tacikistan, Tayland, Doğu Timor.

AMERİKA KITASINDA VİZESİZ GİDİLEBİLECEK ÜLKELER:

Antigua ve Barbuda, Arjantin, Bahamalar, Barbados, Belize, Bermuda, Bolivya, Brezilya, Britanya Virjin Adaları, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamaika, Montserrat, Nikaragua, Paraguay,  Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Trinidad ve Tobago, Turks ve Caicos Adaları, Uruguay, Venezuela.

VİZESİZ SEYAHAT EDİLEBİLECEK AFRİKA ÜLKELERİ:

Komor Adaları, Cibuti, Gambiya, Kenya, Libya, Madagaskar, Mauritus, Fas, Mozambik, Seyşeller, Güney Afrika, Svaziland, São Tomé ve Príncipe, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda.

VİZE İSTEMEYEN OKYANUSYA ÜLKELERİ:

Cook Adaları, Fiji, Mikronezya, Niue, Palau, Papua Yeni Gine, Samoa, Tonga ve Tuvalu.

En güncel vize istemeyen ülkeler listesi için VisaDB sitesini ziyaret edebilirsiniz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK İzmir Şubeler Platformu toplu sözleşme masaları açtı

SONRAKİ HABER

İspanya’da Hamza Yalçın’la dayanışma büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...