10 Ağustos 2017 14:50

Denizli Cezaevindeki darp meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi Denizli Cezaevindeki darp iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Denizli T Tipi Kapalı Cezaevindeki darp iddialarını Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e sordu. 

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine her gün bir yenisi eklenirken, Denizli T Tipi Kapalı Cezaevinde adli suçtan hükümlü olarak bulunan F.D. isimli tutuklunun infaz koruma memurlarınca, “Senin hücre cezan var onu yatacaksın” denilerek, koğuşundan alınıp darbedildiği ortaya çıkmıştı. Konuyu F.D’nin annesi açıklarken, anne oğlunun günlerce hücrede tutulduğunu, telefon görüşmesinde ise oğlunun “Beni öldürecekler, can güvenliğim yok” dediğini aktarmıştı. Bütün bunların ardından aynı hapishanede kalan ve durumu öğrenen kardeşi İ.D’nin de darbedildiği ortaya çıkmıştı. Aile, çocuklarının can güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle savcılığa ve bakanlığa başvururken, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de bir soru önergesi vererek konuyu Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e sordu. 

İlgezdi, Gül’e şu soruları yöneltti: 
“Denizli T Tipi Hapishanesi’nde mahkûm iki kardeşe işkence yapıldığı iddiaları doğru mudur? Bu konuda herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Ailenin, savcılık ve BİMER başvurusu ile ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Ailenin iddia ettiği gibi F.D. bir hücre odasında onlarca gardiyan tarafından darp edildiği iddiaları doğru mudur? F.D.’nin vücudundaki kırıklara rağmen doktora sevk edilmediği ve hücre cezası verildiği iddiaları doğru mudur? F.D. en son ne zaman hastaneye sevk edilmiştir? Halen vücudunda kırıklar olduğu iddiaları doğru mudur? Kardeşi F.D.’nin darp edildiğini öğrenen ve aynı hapishanede mahkum İ.D.’nin de darp edildiği iddiaları doğru mudur? F.D’nin “şikâyet edeceğim” demesine “Buranın, Başbakanı da, Cumhurbaşkanı da, Müdürü de benim. Kime şikâyet edersen et. Şikâyet edersen buradan ölün çıkar, ceza üstüne de ceza alırsın.” şeklinde cevap verildiği iddiaları ile ilgili bir soruşturma başlatmayı düşüyor musunuz? Hapishanelerde “Başbakanlık” veya “Cumhurbaşkanlığı” statülerinde çalışan görevliler mi vardır?​” (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

LYS sonuçları: Yeni müfredatla eğitim daha da kötüye gidecek

SONRAKİ HABER

Gümüşhane'de 4  büyüklüğünde deprem 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...