10 Ağustos 2017 10:43

TV'lere eşkıyalık yöntemiyle el koyduklarını itiraf ettiler

688 sayılı KHK ile kapatılan TV yöneticilerinin OHAL Komisyonu'na başvurusunun engellenmesine CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tepki gösterdi.

Paylaş

688 sayılı KHK ile kapatılan TV yöneticilerinin OHAL Komisyonu'na başvuramamasının engellenmesine CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tepki gösterdi. Yarkadaş Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için soru önergesi de vererek “İnceleme yapılsa frekansları geri vermek zorunda kalacaklar. Bu durumu engellemek için başvuru yolunu tıkıyor ve frekansları gasbediyorlar" dedi. Yarkadaş dilekçe hakkını engellemenin anayasal suç olduğunu da hatırlatarak "AKP'nin suç dosyası kabarıyor" dedi.

KANALLAR DİLEKÇE VEREMİYOR

CHP'nin gazeteci Milletvekili Barış Yarkadaş, muhalif TV'lere el konulması sonrası yaşanan sürece tepki gösterdi. CHP'li vekil, aralarında Hayat’ın sesi Televizyonu, İMC TV ile Jiyan TV ve TV 10'un da bulunduğu kuruluşların OHAL Komisyonu'na başvuramadığını belirtti.

Komisyonun resmî internet sitesinde KHK ile el konulan şirketlerin itirazı için düzenlenen sayfada, el konulan TV'lerin isimlerinin yer almadığını belirten Yarkadaş, "Bu TV'lerin isimleri başvuru formuna konulmamış. Böylece itiraz da fiilen engellenmiş oluyor" dedi.

EŞKIYA YÖNTEMİ

Yapılanın hukuksuzluğu da aştığını ve eşkıyalığa evrildiğini belirten Yarkadaş, "AKP 'Biz bu kanallara haksız ve hukuksuz bir biçimde el koyduk. Siz artık bu kanalları unutun' diyor. Bunun adı eşkıyalıktır" tepkisini gösterdi.

Kanal avukatlarının tüm çabalarının sonuçsuz kaldığını belirten Yarkadaş, "O kadar pervasızlar ki; göstermelik bir soruşturma bile yapmıyorlar" dedi. 

YANDAŞLARA PEŞKEŞ

El konulan TV ve radyoların malları ile frekanslarının mahkeme kararı olmadan satıldığı ve yandaşlara dağıtıldığını belirten Yarkadaş, "Utanmazlık artık sıradanlaştı" diye konuştu.

El konulan Özgür Radyo'nun frekansının Kanal 7'ye peşkeş çekildiğini de belirten Yarkadaş, "Orada her gün utanmadan, ahlaktan bahsediyor, kendi ahlaksızlıklarının üstünü örtmeye çalışıyorlar.Bu kanallara Fransız ya da İngiliz hükümeti mi el koydu! AKP el koydu! Bu kanalların sahipleri nereye başvuracak! Bu nasıl bir utanmazlıktır" tepkisini gösterdi.

‘KANALLARA İLİŞKİN SUÇ DELİLİ YOK’

Komisyonun bu kanalların durumunu masaya yatırması halinde frekansları geri vermek zorunda kalacağının görüldüğünü belirten CHP'li vekil, "Ortada bir suç delili yok. İnceleme yapılsa frekansları geri vermek zorunda kalacaklar. Bu durumu engellemek için başvuru yolunu tıkıyor ve frekansları gasp ediyorlar" dedi.

‘AKP VARSA ADALET YOK’

Komisyonun bu haliyle "göstermelik soruşturmalar" bile yapamayacağının ortaya çıktığını belirten Yarkadaş, "Bu hükümet oldukça, adalet sadece tatlı bir rüya olmaktan öteye geçemeyecek" ifadesini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

German deputies to visit air base in Konya next month

SONRAKİ HABER

KESK Antep Şubesi: Emeğin ortak mücadelesini büyütelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...