09 Ağustos 2017 06:52

Kuzey Kore'den ABD'ye yanıt: Guam açıklarına füze denemesi

Kuzey Kore, Trump'ın 'ateş ve öfke'li tehdidine ABD toprağı olan Guam adası açıklarına füze denemesi planı hazırlandığını açıklayarak yanıt verdi.

Paylaş

Kuzey Kore'den ABD Başkanı Donald Trump'ın tehdit dolu açıklamalarına verilen yanıtta Pasifik Okyanusu'ndaki ABD toprak parçası olan Guam Adası açıklarına orta-uzun menzilli füzelerin fırlatılması için yeni bir planın hazırlandığını ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore'nin nükleer denemelerinin devam etmesi durumunda ABD'nin 'ateş ve öfkeyle' yanıt vereceğini söylemişti.

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA'dan verilen yanıtta ise Kuzey Kore'nin Guam açıklarına Hwasong-12 model füzeler fırlatmayı hedeflediği belirtildi.

BBC'nin haberine göre Guam Valisi Eddie Calvo ise Kuzey Kore'nin tehditlerine boyun eğmeyeceklerini söyleyerek "Guam ABD toprağıdır… burası sadece bir askeri üs değil" diye konuştu.

Calvo, ada halkını koruyacak savunma önlemlerinin alınmış olduğunu söyleyerek her türlü gelişmeye karşı hazırlıklı olduklarını söyledi.

Beyaz Saray'la temasa geçtiğini de belirten Guam Valisi, "Savunma ve İç Güvenlik bakanlarıyla yaptığımız görüşmeler sonunda tehdit düzeyinin artırılmamasına karar verdik" dedi.

GERGİNLİK TIRMANIYOR

ABD ve Kuzey Kore'den gelen son açıklamalar, iki ülke arasında tırmanan gerilimin son noktası niteliğinde.

ABD'nin talebiyle toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'ye karşı nükleer silah programı gerekçesiyle yeni yaptırımların uygulanmasını oy birliğiyle kararlaştırmıştı.

ABD, dünyanın en büyük nükleer gücü konumunda.

GUAM NERESİ?

Guam adası, Batı Pasifik'te, Filipinler'in doğusu ve Papua Yeni Gine'nin güneyindeki Mikronezya Adaları'na bağlı küçük bir ada. Ada, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ABD'nin kontrolünde.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yaz ortasında Bodrum'un mahallesinde susuzluk tepkisi

SONRAKİ HABER

Güvenlik Toplantısı, Çankaya Köşkü'nde yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...