09 Ağustos 2017 04:48

SDG, Rakka'da 2 Hristiyan aileyi IŞİD'den kurtardı

SDG'nin Rakka operasyonu 65. gününe girdi. Dün, kentteki IŞİD bölgesinde kalan 2 Hristiyan aileye mensup 7 kişi kurtarıldı.

Paylaş

Suriye Demokratik Güçleri'nin IŞİD'i Rakka'dan çıkarmak için başlattığı operasyon 65. gününe girerken dün Süryani ve Ermeni ailelerin IŞİD militanlarının elinden kurtarıldığı açıklandı.

Ara News'ün haberine göre SDG Sözcüsü Mustafa Bali, "Güçlerimiz 2 Ermeni aileyi kurtardı" derken SDG'nin içerisindeki Süryani Askeri Konseyi ise kurtarılan sivillerin Süryani ve Ermeni kökenli Rakkalılar olduğunu söyledi.

Kurtarılan kadınlardan Saws Karabidian, "Bizi başörtüsü takmaya zorluyorlardı ama Müslümanlardan ayırt edilebilmemiz için yüzümüzün görünmesine izin veriyorlardı. Ancak hakarete uğramamak için yüzümüzü kapatmak zorundaydık" dedi.

Karadij Karadjian ise ekstra vergi ödemek zorunda bırakıldıklarını belirterek kurtarılmalarını "yeniden doğmak" olarak niteledi.

IŞİD, Rakka'yı işgal ettiğinde kentte yaşayan Hristiyanların çoğu başta Haseke olmak üzere Suriye'nin başka bölgelerine kaçmıştı. Kentte halen az sayıda Hristiyanın olduğu tahmin ediliyor.

SDG bünyesinde Rakka'nın batı cephesinde savaşan Süryani Askeri Konseyi'nin 200 savaşçısı var. (DIŞ HABERLER)

FOTOĞRAF: Tel Temir'de IŞİD'e karşı operasyona hazırlanan Kürt ve Asuri güçler bir kilisenin önünde toplanıyor.

ÖNCEKİ HABER

Doğan Medya'da yine ayrılık rüzgarları esiyor

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 9 Ağustos 2017 Çarşamba

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...