Erdoğan: Biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik' itirafında bulunurken bölge için kentsel dönüşümün haberini verdi.

08 Ağustos 2017 03:42
Paylaş

Rize İl Danışma Meclisi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka, ama biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik" itirafında bulunurken Ayder Yaylası'nın kentsel dönüşüm ile 'şanına yakışır' duruma geleceği haberini verdi. Cumhurbaşkanı, Karadeniz'in yaylalarının Arap turistlerle dolup taştığını da öne sürerek "Karadenizimizin yaylaları, köyleri, kıyıları, Arap kardeşlerimiz başta olmak üzere adeta dolup taşıyor" diye konuştu.

Rize İl Danışma Meclisi'nde konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Karadenizimizin yaylaları, köyleri, kıyıları, Arap kardeşlerimiz başta olmak üzere adeta dolup taşıyor. Yapılaşmayı yaparken biz ana baba ocağımıza evimizi yaparken dedik ki yerel mimari ile yapalım. Evimizi de yerel mimari ile yaptık. Devlete ait inşaatları, okulları vs. onları da yerel mimari ile yapalım dedik. Şimdi bu yapmakta olduğumuz 480 lojmanı aynı anlayışla, yerel mimari ile yapıyoruz ki oraya gelenler, 'Hakikaten Rize'nin mimarisi bambaşkaymış' diyecek. Eseri göstereceğiz. Bunlar, görüldükçe benim vatandaşım da, benim de niye böyle bir evim olmasın diyecektir. Öyle, 4 kazık üstüne dik binayı, sel alsın götürsün. Olmaz. Ondan sonra da devlet suçlu. Devlet niye suçlu olsun, suçlu sensin. 

Şu andaki Ayder, bizim temsilimiz olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka, biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik. Burayı İnşallah devlet olarak da özellikle duracağız. Ayder'i kentsel dönüşüm ile hakikaten şanına yakışır hale getireceğiz."

'AYNI DEĞİŞİM DÖNÜŞÜMÜ UZUNGÖL'DE YAPMAMIZ LAZIM'

Uzungöl için de kentsel dönüşüm yapılacağını duyuran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İçişleri Bakanımız ile Uzungöl'ü görüştük. Aynı değişim dönüşümü Uzungöl'de yapmamız lazım. Bunlar çekim alanı.  Otel olayına girmeleri halinde Rize rahatlayacak. Anlık kazançlar uğruna güzelliklerimizin tahribine asla müsaade etmemeliyiz." (Rize/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Patronlar, İSG yatırımını gereksiz maliyet olarak görüyor

SONRAKİ HABER

Fatih'te otelin çatı katında yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...