07 Ağustos 2017 11:51

Petrol-İş AKKİM’de yetkiyi aldı, işçi kıyımı sürüyor 

Petrol-İş sendikasına üye oldukları için 27 işçinin işten atıldığı Akkim Yapı Kimyasalları fabrikasında Petrol-İş yetki belgesini aldı.

Paylaş

Petrol-İş sendikasına üye oldukları için 27 işçinin işten atıldığı İstanbul Hadımköy’de kurulu bulunan Akkim Yapı Kimyasalları fabrikasında Petrol-İş sendikası yetki belgesini aldı.

Petrol-İş sendikasına üye oldukları için 27 işçinin işten atıldığı İstanbul Hadımköy’de kurulu bulunan Akkim Yapı Kimyasalları fabrikasında Petrol-İş sendikası yetki belgesini aldı. 546 işçinin çalıştığı fabrikada 264 işçi sendika üyesi olurken yapılan yetki başvurusuna Çalışma Bakanlığı tarafından şu yanıtı verdi: “Yukarıda unvan ve adresleri çalışan işçi ve üye sayısı belirtilen işletmede toplu iş sözleşmesi yapmak için Petrol-İş sendikasının yetki başvurusunda bulunması üzerine, Bakanlığımızca yapılan incelemede; adı geçen sendikanın yasanın aradığı gerekli çoğunluğu sağladığı tespit edilmiştir.” 

Sendikalaştıkları için işten atılan veya baskı nedeniyle fabrikadan ayrılan işçi sayısı ise 50’yi buldu. İşçilerin işsizlik ile tehdit edilerek psikolojik baskı yapıldığını, işten ayrılmaya zorlandığını ifade eden bir işçi, “İşimize geri dönünceye kadar direnişimize devam edeceğiz” dedi.(İstanbul/EVRENSEL)
 
 

ÖNCEKİ HABER

CIPOML: Venezuela’da emperyalist müdahaleye hayır!

SONRAKİ HABER

Şemdinli’de köylülere işkence

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...