07 Ağustos 2017 08:28

Selma Gürkan’ın Yusuf Karataş’ı ziyaretine izin verilmedi

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan'ın, gazetemizin tutuklanan yazarı Yusuf Karataş'ı ziyaret etmesine izin verilmedi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan’ın, 27 Temmuz’da tutuklanan gazetemiz yazarı ve EMEP Genel Başkan Basın Danışmanı Yusuf Karataş’ı cezaevinde ziyaret etmesine izin verilmedi. Ret kararını değerlendiren Gürkan, savcıların OHAL’i gerekçe göstermesinin keyfi bir tutum olduğunu söyledi.

İki haftaya yakındır Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan yazarımız Yusuf Karataş’ı ziyaret etmek isteyen EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın talebi kabul edilmedi. Gürkan’ın, Diyarbakır’da Cezaevi Savcısı ve Başsavcı Vekili ile yaptığı görüşmeler olumsuz sonuçlandı. Gürkan’a, OHAL sürecinde çıkartılan 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gerekçe gösterildi. Diyarbakır Cezaevi Savcılığına yazılı olarak başvuruda da bulunan Gürkan’a, “667 sayılı OHAL KHK’sının 6-e maddesi uyarınca talebin reddine, başvuru sahibinin Adalet Bakanlığına başvuru yapabileceğine” cevabı verildi.

‘KEYFİYET YA DA KORKU’

Ret kararını gazetemize değerlendiren Gürkan, “Diyarbakır’da tutuklanan partimiz üyesi, aynı zamanda genel başkanlık basın danışmanlığı görevini yürüten Yusuf Karataş’ı ziyaret talebimiz cezaevi savcılığı tarafından OHAL gerekçe gösterilereķ karşılanmadı” dedi. OHAL sürecinde daha önce başka cezaevi ziyaretleri gerçekleştirebildiğini söyleyen Gürkan, “OHAL öncesi savcılık izniyle görüşmeler yaptığım gibi OHAL sürecinde de Dersim il başkanımızla tutuklu olduğu sürede görüşme yaptım. Şimdi gerekçe gösterilen 667 Sayılı KHK’de bakanlık ve cumhuriyet savcılığının izin verme yetkisi korunduğu halde Diyarbakır’da savcılık bu yetkisini talebi karşılamama yönünde kullanmayı tercih etti. Siyasi iklimin savcıların bu yetkisini kullanmaya sakınır hale getirdiğini görüyoruz. Burada iki durumdan söz edebiliriz, keyfiyet ya da korku. Her iki durum da ülkenin siyasal koşullarını açıkça göstermektedir. Ülkenin her yerine korku ve keyfiyet hakim kılınmaya çalışılıyor ama bu iktidar da bunu başaramayacaktır” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Torbalı’da Eğitim Sen üyelerine soruşturma

SONRAKİ HABER

Köpeği ezen kişiye sadece trafik güvenliğinden işlem yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa