07 Ağustos 2017 07:49

Bolt: Gatlin burada olmayı hak ediyor

Jamaikalı efsane sprinter Usain Bolt, son yarışında kendisini geçen Justin Gatlin'e yönelik eleştirileri haksız bulduğunu söyledi.

Paylaş

Görkemli spor kariyerini cumartesi akşamı Dünya Atletizm Şampiyonası 100 metre finalinde üçüncü olarak tamamlayan Usain Bolt, kendisinden altın madalyayı devralan Justin Gatlin’e yönelik eleştirileri yanıtladı.

Kariyerinde iki kez doping cezası alan ABD’li Gatlin’in Bolt’u son yarışında geçmesinin atletizm için bir felaket olduğu şeklindeki yorumların yanlış olduğunu söyleyen Bolt, “Ona bir rakip olarak her zaman saygı duydum. O karşılaştığım en iyi atletlerden biri” dedi.

Bolt, yarış günü yuhalanan rakibi için “Bence burada olmayı hak ediyor. Cezasını çekti, çok çalıştı ve yeniden en iyi atletlerden biri oldu” şeklinde konuştu.

31 yaşındaki Bolt, 2016 Rio Olimpiyatları’nda kazandığı 3 altın madalya sonrası kariyerini zirvede bırakması gerektiği yönündeki eleştirilere de katılmadığını söyledi. “Pişmanlık duymuyorum. Piste çıktım, en iyi performansımı vermeye çalıştım. Bunu sevenlerim için yaptım. Onlar beni bir sezon daha görmek istedi. Kimse kazanamadığında mutlu olmaz ama bu benim kariyerimde bir şey değiştirmeyecek” ifadelerini kullandı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Maduro: Terörist saldırının arkasında ABD ve Kolombiya var

SONRAKİ HABER

Rusya: Türkiye'den domates ithal etmeye hazır değiliz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...