06 Ağustos 2017 13:17

İş cinayetlerine karşı 63. Vicdan ve Adalet Nöbeti

İş cinayetlerinde yakınlarını kaybeden işçi aileleri, 63. Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde buluştu.

Paylaş

İş cinayetlerinde yakınlarını kaybeden işçi ailelerinin düzenlediği Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin 63.'sü Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını iş cinayetinde hayatını kaybeden set işçisi Selin Erdem'in ablası Sema Erdem okudu.

Erdem, 2016 yılında en az 1924, 2017'nin ilk 7 ayında en az 1119, Temmuz ayında ise en az 205 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak "Vicdanlı, adalet duygusunu yitirmemiş herkes bu vahşeti anlayarak davranmalı" dedi. Erdem, HDP'nin nöbet eylemine iş cinayetlerinde yakınlarını kaybeden işçi ailelerinin eylemiyle aynı adı vermesini de doğru bulmadıklarını söyledi.

Nöbette konuşan silikozis hastası Abdulhalim Demir, "Silikozis hastalığını mücadele ile ücretsiz tedavi kapsamına aldırdık ama aslında tedavisi yok" hatırlatması yaptı.

Davutpaşa patlamasında eşini kaybeden İdris Çabuk ise bilirkişi raporlarına vurgu yaparak "Bilirkişiler vazifeleri olmayan konular üzerine de yorum yapıyorlar.  Bazı bilirkişi raporlarını görünce yazanların yerine utanıyoruz. Bilirkişiler teknik yorumları yapıp kararı hakime bıraksınlar" ifadesini kullandı.

Eren Eroğlu'nun babası Erdinç Eroğlu, "Mahkemede her celsede bir haksızlığa uğruyoruz. 3 bilirkişi raporu birbirinden tamamen farklı olabilir mi" dedi.

Yaşamını yitiren set işçisi Selin Erdem'in annesi Hacer Erdem, "Biz değil, çocuklarımızın ölümünün sorumluları mahkemelerde konuşmalı" şeklinde konuştu.

Gönüllü Avukat Erbay Yucak, "8 işçinin hayatını kaybettiği Kozlu'da bilirkişi, kaçınılmazlıktan söz ediyor. İnşaatında 11 işçinin hayatını kaybettiği Marmara Park AVM'de insanlar alışveriş yapmaya devam ediyor. Marmara Park AVM davasında kanuna göre en baştan yargılanması gereken Kayı İnşaat'ın yargılanmasına Yargıtay'la daha yeni karar verildi" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık verileri: Soma’dan sonra 79 madenci öldü

SONRAKİ HABER

Sur'da Alipaşa’nın yüzde 80’i yıkıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...