05 Ağustos 2017 21:17

Anayasal hak teröristlik oldu

Petrol-İş’te örgütlendikleri için 22 işçinin işten atıldığı Akkim Kimyasal Yapı fabrikasında 5 işçi daha işten atıldı.

Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

Petrol-İş’te örgütlendikleri için 22 işçinin işten atıldığı Akkim Kimyasal Yapı fabrikasında 5 işçi daha işten atıldı. İşçilerin bizzat patron ve asistanları tarafından tek tek odalara çekilerek baskı uygulandığını ve kendi isteği ile işten ayrılmaya zorlandığını belirten işçiler, ustabaşı ve amirlerin de “Sendika teröristlerin, solcuların Alevilerin işidir. Hepimiz Müslümanız. Müslümanlıkta iş bırakma yoktur” diyerek de dini sömürüye alet ettiklerini aktardı. 

‘BİR DAHA İŞ BULAMAZSINIZ’

Maddi manevi her türlü baskının uygulanmaya başlandığını ifade eden işçiler, “Arkadaşlarımızı tek tek odalara çekerek ‘20 günlük ücretsiz izni kullanacaksın ya da çıkıp gideceksin buradan’ diyorlarmış. Artık tek tek patron ya da patronların asistanları görüşmeye başlamış. Özellikle borcu çok olan ve öz güveni düşük olan arkadaşlarımızı odalara çekiyorlar. Baskı uygulayarak ‘Benim alacağım kalmadı’ diye zorla kağıt imzalattırıyorlar. Tek tek odalara çekip polis sorgusu gibi arkadaşlarımıza baskı uyguluyorlar” diye konuştu. 3 işçinin çağırılarak “Size 1 ay izin, gidin kafanızı dinleyin. Kıdem ihbar tüm tazminatlarınızı vereceğiz. 1 ay sonra gelip tekrar çalışacaksınız” dendiğini aktaran işçiler şöyle devam etti: “Arkadaşlarımızı bizden kaçırıyorlar. Kendi arabaları ile evlere bırakıyorlar. Dışarı çıkartmıyorlar.” 

SENDİKA TERÖRİST İŞİYMİŞ!

Patronun, amirlerin ve ustabaşıların çağırıp konuştukları işçilere, “Hadımköy civarında hiçbir yerde iş bulamayacaksınız” tehdidinde bulunduğunu söyleyen işçiler şöyle konuştu: “Arkadaşlarımıza çıkın gidin, şirkete ihanet ediyorsunuz. Allah bile sizi affetmeyecek. Patronun istemediği bir şeyi yapıyorsunuz. Haramdır, günahtır. Siz niye bize bulaşıyorsunuz. Bu işlerden uzak durun. Sendika terörist işidir. Sendika solcuların, Alevilerin yaptığı iştir. Sizin ne işiniz var bunlarla. Hepiniz Müslüman insanlarsınız.”

ÖNCEKİ HABER

Ruanda'da Kagame yeniden devlet başkanı

SONRAKİ HABER

Eniştesiyle tartıştı, TIR ile kahvehaneye girmeye çalıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...