04 Ağustos 2017 21:31

Akdeniz’de bu yıl 2 bin 400 mülteci öldü

Akdeniz'de bu yılın başından beri 2 bin 397 mültecinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Ege Denizi'nde ise 45 mülteci öldü.

Paylaş

Uluslararası Göç Örgütü, Akdeniz'de bu yılın başından beri 2 bin 397 göçmenin öldüğünü duyurduğu açıklamasında, göçmenlerin en çok İtalya açıklarında yaşamını yitirdiğine dikkat çekti.

Açıklamaya göre, 30 Temmuz 2017 tarihine dek İtalya açıklarında hayatını kaybeden mültecilerin sayısı 2 bin 221, İspanya açıklarında ölenlerin sayısı 120 oldu. Türkiye ve Yunanistan arasındaki Ege Denizi'nde de 45 mülteci yaşamını yitirdi.

DWelle Türkçe, bu konudaki haberinde, istatistiklerin, göçmenlerin büyük çoğunluğunun, güvenli olmayan bot ya da teknelerle Avrupa'ya yolculuklarında boğularak yaşamını yitirdiğini gösterdiğini belirtti. Uluslararası Göç Örgütü'ne göre, sığınmacılar açısından en tehlikeli yerin Akdeniz olduğuna dikkat çekildi.

Haberde, “Bu yılın başından beri ülkelerini terkederek Avrupa'da herhangi bir limana ulaşabilen mültecilerin sayısı 114 bin 287. Bu mültecilerin 94 bin 802'si İtalya'ya ulaştı. Uluslararası Göç Dairesi geçen yıl Akdeniz üzerinden İtalya'ya gelenlerin sayısını 363 bin 401 olarak açıklamıştı” denildi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da meslek odaları tarım işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Sultangazi'de '10 numara yağ' ve kaçak akaryakıt operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...