04 Ağustos 2017 07:01

Kanal D'ye 'Kötü Kedi Şerafettin' cezası

RTÜK, Bülent Üstün'ün efsanevi karakteri Kötü Kedi Şerafettin'in filmini yayınlayan Kanal D'ye ceza kesti.

Paylaş

RTÜK, 'Kötü Kedi Şerafettin' filmini yayınlayan Kanal D'ye ceza verdi. Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, karikatürist Bülent Üstün'ün efsanevi karakteri 'Kötü Kedi Şerafettin'le ilgili Üst Kurul'a sunulan uzman raporunda, "Film, animasyon olması nedeniyle, çocuk ve genç izleyicilerin dikkatini çekerek izlemelerine neden olacağı açıktır" ifadeleri kullanıldı.

'İÇKİ ŞİŞELERİ BUZLANMAMIŞ'

Raporda, filmin ana karakteri kedinin asabi, küfürbaz, içki ve sigara düşkünü olduğu ifade edilirken, "Küfürlü konuşmaların çok olduğu filmde biplemeler, kesintiler yapılmış ancak küfürler yine de anlaşılır şekilde kalmıştır. Argo konuşmaların filmin geneline hâkim olduğu tespit edilmiştir. Kedi ve diğer hayvanlar sigara içmekte ve içkiye olan düşkünlükleri maceralarının konusunu oluşturmaktadır. İçki şişelerinin üzerinde okunur şekilde ‘Adap Rakı' yazdığı görülmüştür. İçki şişesi görüntülerinin buzlanmadığı tespit edilmiştir" dendi.

Film, yetişkinlere yönelik bir animasyon olduğundan geç saatte, '13 yaş ve üzeri', 'Şiddet ve korku', 'Cinsellik', 'Olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar' akıllı işaretleri ile birlikte yayımlandı. Bu önlemlerin işe yaramadığının belirtildiği raporda, "Film, yaz döneminde yayınlandığı ve küçük izleyicilerin de ekran karşısında olabilecekleri değerlendirilmiştir. Nitekim yetişkinlere yönelik hazırlanan yapımları çocuk ve genç izleyicilerin ebeveynleriyle ya da yalnız izledikleri bilinmektedir" değerlendirmesi yapıldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Faruk Süren'den Dursun Özbek'e sert eleştiriler

SONRAKİ HABER

Tahir Elçi cinayeti görüntüleri 20 aydır açılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...