03 Ağustos 2017 11:14

MEB-Ensar protokolüne tepki: Ensar’cı değil, laik Türkiye

MEB ve Ensar Vakfı arasında yapılan protokol protesto ediliyor.

Paylaş

MEB ile Ensar Vakfı arasındaki protokole Ankara’da MEB önünde tepki gösterildi. Burada yapılan açıklamada, Ensar Vakfı’nın istismar suçlarıyla ünlü olduğu hatırlatılarak, protokolün iptali istendi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da konuyu Meclis Gündemine taşıdı.  
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ensar Vakfı’yla imzaladığı protokole tepkiler sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı önünde bir araya gelen Ankara Demokratik Kitle Örgütleri, imzalanan protokolü kabul etmediklerini ve buna karşı mücadele edeceklerini belirtti. Eylemde sık sık “Ensarcı değil, laik Türkiye” sloganı atılırken, burada konuşan Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Eğitim ve Kültür Vakfı Murtaza Demir, çocuklara karşı cinsel istismar suçuyla ünlenen Ensar Vakfı’nın MEB’e danışman olacağını kaydederek, “Eğitim alanının tamamı tarikat ve cemaatler için dikensiz gül bahçesi haline getirilmek isteniyor. Bu uygulamalarla eğitim programına cihat ve dini istismara açık pek çok başka içeriğin eklenmesinin önü açılacak. Mezhepçilik eğitim politikasının ana unsuru haline gelecektir. Çocuklara karşı işlediği suçlar ortada dururken Ensar Vakfı ile imzalanan hiçbir protokolü kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz” dedi.

 

‘LAİKLİKLE HESAPLAŞILIYOR’

 

Ardı ardına bilimsel ve laik eğitime yönelik saldırılar gerçekleştiğini ifade eden Demir, “15 yıldır yapılan bütün değişiklikleri Cumhuriyet’le, laiklikle ve aydınlanmayla hesaplaşan karanlık bir rejim inşa etmeye çalışan bakış açısından ayrı kabul etmiyoruz” diye konuştu. “Bütün bunların ardından bardağı taşıran son damla, müftü ve imamlara nikah yetkisi verilmesidir” diyen Demir, yapılmak istenen değişikliğin erken yaşta evliliğin ve çocuk istismarcılığının önünü açacağını ifade etti.
 
18 Temmuz’da kamuoyuyla paylaşılan yeni müfredatı da değerlendiren Demir, “AKP hükümeti gerici eğitimi kurumsallaştırmak için eksik kalan parçaları tamamlamaya çalışıyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 



TANRIKULU: MEB’İN ENSAR’I SEÇMESİNİN NEDENİ NE?

 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ensar Vakfı ile yaptığı protokolü Meclis gündemine taşıdı. 

 

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "Ensar Vakfı’nın temel ve etik ilkelere uygun davranıp davranmayacağı nasıl denetlenecektir?" diye sordu.

 

Tanrıkulu önergesinde Başbakan’a şu soruları sordu:

 

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli eğitim, seminer ve sosyal etkinlikler düzenlenmesine dair işbirliği sebebiyle, 5 yıllık imzalanan protokol için Ensar Vakfını seçmesinin gerekçeleri nedir? Hangi kriterler gözetilerek 5 yıllık protokol Ensar Vakfı ile imzalanmıştır? Başta Karaman’da Ensar Vakfında yaşanan çocuk cinsel istismarı olmak üzere, akabinde, Rize ve Çorum’da yaşanan cinsel istismarlar göz önüne alındığında, Milli Eğitim Bakanlığı Ensar Vakfı ile imzaladığı 5 yıllık protokolün iptalini sağlayacak mıdır? Ensar Vakfı’nın temel ve etik ilkelere uygun davranıp davranmayacağı nasıl denetlenecektir? Milli Eğitim Bakanlığı Ensar Vakfı dışında hangi dernek ve vakıflarla protokol imzalamıştır? Protokollerin içeriği nedir?” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Neymar rekor ücrete PSG'ye transfer oldu

SONRAKİ HABER

CHP heyeti Alpu’da çiftçilerin sorunlarını dinledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...