03 Ağustos 2017 07:51

Mircea Lucescu 13 yıl sonra Türkiye'de

A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevi için anlaşmaya varıldığı açıklanan Mircea Lucescu, uzun bir sürenin ardından yeniden Türkiye'ye döndü.

Paylaş

A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu, İstanbul'a geldi.

Bükreş'te Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulunun huzurunda milli takım teknik direktörlüğüne getirilen Rumen teknik direktör, bu sabah Sabiha Gökçen Havalimanı'na indikten sonra Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ne gelerek çalışmalara başladı.

Riva'da Servet Yardımcı, Ali Dürüst ve Fatih Terim döneminin Riva'da kalan bir grup yardımcısıyla hemen Ukrayna ve Hırvatistan maçının çalışmalarına başlayan Lucescu, ayağının tozuyla yetkililerden bilgi alarak kolları hemen sıvadı. Lucescu, akşam saatlerine kadar Riva'da kalarak 2 Eylül'deki Ukrayna ve 5 Eylül'deki Hırvatistan maçlarının planı ve stratejisi üzerine kafa yoracak.

2+1 yıllığına anlaşma sağlanan tecrübeli çalıştırıcı Mircea Lucescu, yarın saat 14.30'da Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde törenle imzayı atacak.

Teknik direktörlük kariyerine 1979 yılında Corvinul Hunedoara takımıyla Romanya 2. Ligi'nde başlayan Lucescu, Romanya Milli Takımı, Dinamo Bükreş, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid Bükreş, Inter, Galatasaray, Beşiktaş, Shakhtar Donetsk ve Zenit'te görev alırken, yaklaşık 40 yıllık deneyimini bu kez A Milli Takım için kullanacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avro'dan yeni rekor: 4.2050'yi gördü

SONRAKİ HABER

Tuncay Özkan: Gezi Parkı'nda ağaçlar kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...