03 Ağustos 2017 06:28

Karar Yazarı Albayrak: Sıra Hakan Fidan'da mı?

Mehmet Görmez'in emekliye ayrılması ve Hakan Fidan'a yönelik 'Pelikancı' denilen tayfadan yapılan çağrılar yandaş medyadaki tartışmaları alevlendirdi.

Paylaş

AKP'ye yakın medyada 'Pelikancılar' tartışmaları devam ediyor. Son olarak emekliye ayrılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yönelik operasyonun da sorumlusu olarak anılan Pelikancılara dair isim vermeden köşe yazısı yazan Karar Yazarı Hakan Albayrak, "Ne mutlu bize ki Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Efkan Ala, Ali Babacan gibi fevkalade kıymetli adamlarımızı bozuk para gibi harcayabilecek kadar kodamanız. “Ef” deyip geçmedik, “püf” deyip geçmedik, Diyanet İşleri Başkanlığında destan yazan Mehmet Görmez’i bozuk para gibi harcamak için de gerekçeler bulduk kendimizce. Sıradaki gelsin… MİT Müsteşarı Hakan Fidan mesela… Okey masasında olsaydık, elimizi gören biri hayretler içinde kalıp “Iskartaya çıkardığınız bu taşlarla çift okey atılabilir” derdi ama ne gam! Durmak yok, harcamaya devam!" ifadelerini kullandı.

AYDIN ÜNAL: REİSTEN ÇOK REİSÇİLER ERDOĞAN'A TUZAK KURUYOR

AKP Milletvekili ve aynı zamanda Yeni Şafak Yazarı olan Aydın Ünal da 'Tuzak' başlıklı yazısında "Reis'ten çok Reisçi olanların", AKP'ye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tuzak kurduğunu belirtti.

Ünal yazısında şu vurguları yaptı:

"..Kimden para alıyorsa onun düdüğünü çalan, çok hızlı manevra yapabilen, “dünya yıkılsa enkazını satıp yine de kazanan” bir lejyoner ve haşerat güruhunun kutlu yürüyüşün ahlaki zeminine ciddi tehdit teşkil ettiğini vurgulamaya çalıştım.

Ben de, benimle aynı kaygıyı taşıyan son derece samimi arkadaşlar da, bu tehlikeye işaret ettikleri için linç edildiler. FETÖ’cü, Paralel, hain, “şucu-bucu” diye yaftalandık.

Ancak, öyle bir noktaya geldik ki, mesele ahlak ve meşruiyet boyutunu aştı, ciddi bir tehlikeye, büyük bir riske dönüştü.

Karşımızda, AK Parti’ye ve Erdoğan’a karşı, sinsice kurulmuş ve kurgulanmış bir tuzak olduğunu şimdi çok daha net görüyoruz.

Kimi isimler sistematik şekilde Şeytanlaştırılıyor. Kimi isimlere sistematik şekilde itibar suikastleri yapılıyor. Emekliye ayrılanlara, görevden alınanlara, hala bu partinin içinde siyaset yapan ya da bürokraside çok kritik görevlerde bulunanlara karşı sistemli şekilde saldırılar düzenleniyor..."

PELİKAN DOSYASI NEYDİ?

1 Mayıs 2016'da pelikandosyasi.wordpress.com adlı blog tarafından yayımlanan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'ya yönelik ağır ifadeler içeren metin, kamuoyunda kendisini yayınlayanların ismiyle anıldı.

Bu metin sonrası mayıs ayı içerisinde Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın telkiniyle başbakanlık ve AKP genel başkanlığı görevini bıraktı ve yerine Binali Yıldırım seçildi.

Pelikan Dosyası'nı kaleme alan ekibin Kuzguncuk'taki Pelikan Yalısı'nda faaliyetlerini sürdürdüğü ortaya çıkmıştı. Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın fonladığı, ekip Süheyb Öğüt, eşi Hilal Kaplan gibi isimler tarafından idare ediliyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gökhan Gönül 6 hafta sahalardan uzak kalacak

SONRAKİ HABER

Dünya Atletizm Şampiyonası başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...