03 Ağustos 2017 06:01

Özkök'ten Selvi'nin MİT'teki kaynağına sorular

Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök, köşesinden Abdulkadir Selvi'nin MİT'teki kaynağına sorular sordu.

Paylaş

Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök, 'Abdulkadir sen çekil ben onunla konuşayım' başlıklı yazısında Abdulkadir Selvi'nin darbeden 1 yıl 15 gün sonra duyurduğu "MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, darbe gecesi Cumhurbaşkanı’nın koruma müdürü ile yaptığı konuşmayı, darbeci yaverin telefonundan yaptığı" bilgisini sızdıran MİT'çiye sorular sordu.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi, Başbakan Binali Yıldırım'ın televizyonlardan "Tehlike geçmedi. Sakın meydanlardan ayrılmayın" çağrısı yaparken MİT Basın Müşaviri Nuh Yılmaz'ın "Darbe püskürtüldü" dediğini hatırlatan Özkök, "Dün Abdulkadir Selvi’nin köşesinden bana şunu söylüyor: “Psikolojik savaş veriyorduk...” Yani darbecilerin moralini bozmak için böyle psikolojik bir savaş veriyorlarmış.
İyi de adama sormazlar mı... Aynı saatlerde, “Tehlike geçmedi, meydanlardan ayrılmayın” diye haykıran Başbakan ne yapıyordu? Sizin inanmamızı istediğiniz o teze göre “Darbecilerin moralini mi yükseltmeye çalışıyordu?​” Güldürme beni “MİT”teki o arkadaş... Git bu tezi Başbakan’a anlat bakalım sana ne diyecek?​” ifadelerini kullandı.

Özkök, yazısında "MİT psikolojik savaş vermiş ama istihbarat vermemiş" vurgusunda bulunurken darbe girişiminden 1 yıl 15 gün sonra ortaya çıkan 'Fidan'ın Erdoğan'ın koruma müdürüyle yaptığı konuşmayı darbeci yaverin telefonundan gerçekleştirdiği' bilgisine ilişkin şunları yazdı:

"BİR: Demek istiyor ki:
Darbecinin telefonundan konuştuğumuz için bizim harekete geçtiğimizi öğrendiler ve darbeyi öne aldılar.
Gerçek mi...
Bahane mi...
*
- İKİ: Demek istiyor ki:
Selvi’nin yazısında bir ayrıntı var. Cumhurbaşkanı Koruma Müdürü, Hakan Fidan, başka bir numaradan aradığını gördüğü için temkinli konuşmuş.
Yani demek istiyor ki:
O konuşmada bilerek çok açık bilgiler verilmedi...
Gerçek mi? Bahane mi..." (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nyman: Auschwitz her an uyanabilir

SONRAKİ HABER

Gökhan Gönül 6 hafta sahalardan uzak kalacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...