02 Ağustos 2017 14:50

Antep’te 2 gazeteci tutuklandı

Antep’te savcılığının gizlilik kararını ihlal ettikleri gerekçesi ile gözaltına alınan 4 gazeteciden Murat Güreş ve Furkan Göksen tutuklandı.

Paylaş

Antep'te, ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında tutuklanan bir işadamının gizlilik kararı bulunan ifadesini yayınladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 4 gazeteciden 2'si tutuklandı.

 

Cumhuriyet Başsavcılığı ‘gizliliği ihlal’ ettikleri gerekçesiyle 4 gazeteci hakkında gözaltı kararı verdi.
 
Bu sabah ev ve işyerlerinde arama yapılan yerel gazeteciler Metin Aybey ve Murat Güreş ile yerel internet sitesi çalışanı Furkan Gökşen gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı verilen ve şehir dışında olduğu için sabah evinde bulunamayan Kadir Akkurt ise akşam saatlerinde kente dönünce gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen 3 yerel gazeteci savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan yerel gazeteciler Murat Güreş ile Furkan Gökşen tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Metin Aybey ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kadir Akkurt da Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. (Antep/DHA)

ÖNCEKİ HABER

A Milli Takım için Lucescu ile anlaşıldı

SONRAKİ HABER

Misina ile dubaya bağlanan Caretta caretta kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...