02 Ağustos 2017 13:30

Mussan İplik’te sendika düşmanlığı: 12 işçi işten atıldı

Mussan İplik’te TEKSİF Sendikasında örgütlenen 12 işçi işten atıldı. İşçiler fabrika önünde direnişe geçti.

Paylaş

Metin TÜRKYILMAZ
Çerkezköy

Çerkezköy’de bulunan Mussan İplik’te Türk-İş’e bağlı TEKSİF Sendikasında örgütlenen 12 işçi işten atıldı. İşçiler fabrika önünde direnişe geçti.
Mussan İplik’in Çerkezköy’de bulunan fabrikasında örgütlenen TEKSİF, yetki tespiti için başvuruda bulundu ancak Mussan patronu, sendikalaşan işçileri işten atmaya başladı. Aralarında 20 senedir Mussan İplik’te çalışanların da olduğu işçiler “İstediğimiz şey yasal hakkımızdı ve bizleri işten attılar. Fabrikada çok sıcak durumlarda çalıştık. Söylememize rağmen 15 yıldır klima takılmadı. Biz kötü çalışma koşullarına karşı sendikaya üye olduk. Bunun için işten atıldık. Hepimizin kredi borcu bulunuyor. Bizler işimizi geri istiyoruz ve sendikalı olarak tezgahlarımızın başına geçmek istiyoruz. Yan fabrikalardan destek veren işçi arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Bizler işten atılmayı hak etmedik, direnerek kazanacağız fabrikanın önünden ayrılmayacağız. İçerideki arkadaşlarımız da kararlı ve yanımızda. Biliyoruz ki kazanmamız Çerkezköy OSB’de bir heyecan yaratacak. Çok kötü şartlarda çalışan işçi arkadaşlar var fakat cesaret edemedikleri için sendikalara giremiyorlar. Onlara sesleniyoruz, korkmayın ve sendikalar işçilerin evidir gelin bir çay için sohbet edin diyoruz” dedi.

Öte yandan TEKSİF Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan’ın emniyete çağrıldığı ve “OHAL’den dolayı eylem yapamazsınız” denildiği öğrenildi. Mürsel Türkkan ise direnişin sonuna kadar arkasında olduklarını belirterek, “İşçi arkadaşlarımız patronun oyununa gelmeyecek ve kazanan emekçi arkadaşlar olacaktır” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Türk Metal TİS taslağını açıkladı

SONRAKİ HABER

İstanbul’da zam ‘şampiyonu’ biber 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...