02 Ağustos 2017 11:04

Roma efsanesi Totti'nin forması uzaya gönderildi

AS Roma'nın geçtiğimiz yıl futbola veda eden efsanevi kaptanı Francesco Totti'nin forması uzaya gönderildi.

Paylaş

İtalya Serie A ekiplerinden AS Roma, geçen sezon jübilesini yapan efsanevi kaptanı Francesco Totti'nin son maçında giydiği formanın uzaya gönderildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, kulübün Totti'ye bir hediyesi olarak, 28 Mayıs'ta Genoa karşısında giydiği "10" numaralı formanın, Avio şirketi tarafından projelendirilen ve bu sabah Güney Amerika'daki Fransız Guyanası'ndan fırlatılan "Vega" isimli roketle uzaya gönderildiği belirtildi.  

Kulüp, geçen ay doğan ve sosyal medyadan duyurdukları bu fikrin, Totti ve Avio tarafından da memnuniyetle karşılandığını bildirdi.  

Futbolculuk kariyerinin tamamını(25 sezon) Roma'da geçirmiş olan Totti de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gözleriniz gökyüzünde olsun. Belki buradan da görünür!" ifadesini kullanarak, "bu özel hediye" için kulübe ve Avio'ya teşekkür etti.

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, Totti'nin kulüpte yönetici olarak görev alacağı belirtildi.

VEGA'NIN 10'UNCU MİSYONU

Öte yandan, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından 10'uncu kez fırlatılan Vega, Avrupa'nın uydularının "güvenli, rekabet edebilir ve etkin" şekilde uzaya fırlatılabilmesi amacıyla geliştirilmişti. Avrupa'nın taşıyıcı roketi Vega, bu yolculuğunda da 2 uydu taşıyor. (Roma/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Biber kesme makinesine kaptırdığı sağ eli koptu

SONRAKİ HABER

Hatay dağ ceylanlarının yaşam alanında fabrika tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...