02 Ağustos 2017 10:07

Abdullah Demirbaş'a 22.5 yıl hapis istemi

Diyarbakır'ın Sur ilçesi eski Belediye Eş Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında 22.5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesi eski Belediye Eş Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında, 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' iddiasıyla 15- 22.5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede, önümüzdeki günlerde tutuksuz yargılanacak Demirbaş'ın Sur Belediye Eş Başkanı olduğu dönemde, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclis üyesi olduğu belirtildi.

İddianamede Demirbaş'ın "PKK/KCK terör örgütünün talimatı doğrultusunda, 20 ayrı eylem ve terörist cenazesine katıldığı" iddiası yer aldı.

Demirbaş'ın "Sözde demokratik özerkliğin ilanı ve daha ileri bir noktaya taşınması için Belediye Başkanı olarak faaliyet yürüttüğü" ifadesi kullanıldı.

Demirbaş'ın "Kürt halkını, devlete karşı DTK çatısı altında örgütlemeye çalıştığı" öne sürülen iddianamede şöyle denildi: "Kent meclisinin kendisi ve belediye çalışanlarını sorgulamak istediği, Osman Baydemir'in (Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı/HDP Şanlıurfa Milletvekili) bu konudan dolayı sıkıntı yaşadığı, kendisinin sıkıntı yaşamaktan korktuğu, Türkiye aleyhinde DTK ile ortak çalışan diplomatik grubun olduğu, bu grubun Suriye lehine faaliyet yürüttüğünü,DTK ile bu grup arasında irtibat sağlayan kişinin ABD vatandaşı olduğu, PYD terör örgütüne yardım gönderilmesi için DTK'da alışma ve faaliyetlerde bulunduğu, belediye personellerinin kendi üzerlerine ilaç yazdırtarak bu ilaçları PYD terör örgütüne STK ve dernekler aracılığı ile gönderdiği, DTK'nın Suriye birliği adı altında bir grupla görüşmeler içerisinde olduğu, şüphelinin bu konudaki konuşmalarında şifreli konuştuğu tespit edilmiştir." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Burak Yılmaz yeniden Trabzonspor'da

SONRAKİ HABER

CHP, Enis Berberoğlu için komisyon kuruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...