02 Ağustos 2017 07:02

Yemen'de BM yardım uçaklarına yakıt ulaşımı engellendi

Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu güçleri, Yemen'de BM yardım uçaklarına yakıt ulaştırılmasına engel oldu.

Paylaş

Ersin Arslan
Stockholm

Yemen’de iç savaş sürerken BM yetkilileri, Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu güçlerinin ülkeye insani yardım ulaştırmaya çalışan Birleşmiş Milletler uçaklarına yakıt ulaştırılmasına engel olduğunu açıkladı.

Diğer yandan ülkedeki son durumla ilgili gazetecilere açıklama yapan BM Kalkınma Programı Ülke Direktörü Auke Lootsma ülkenin zaten hızla büyüyen yoksulluk, yolsuzluk, kötü yönetim ve zayıf altyapı nedeniyle Arap ülkelerinin en fakiri olduğunu belirtip ‘‘Savaş bu durumu daha da kötü hale getirmiştir’’ diye konuştu.

Ülkedeki durumu, frene basmak yerine gazını arttıran, uçurumun kanarında yarışan otobüse benzeten Lootsma ‘‘Otobüsün istikamet kontrolünü elinde tutan, sürüşe devam etmekte ve sürati arttırmaktadır.’’ dedi.

Auke Lootsma şu anda Yemen nüfusunun yüzde 70’ine karşılık gelen 20 milyon Yemenlinin insani yardıma gereksinimi olduğunu, bunun yanısıra son bir kaç ayda bin 900'ü ölümle sonuçlanan 400 bin kolera vakasının ülkedeki durumu daha da içinden çıkılmaz hale getirdiğini söyledi.

BM Kalkınma Programı Ülke Direktörü Auke Loostma ‘‘Mevcut gıda güvenliğ krizi sadece on yıllardır süren  yoksulluk ve düşük yatırımların sonucu değil ama ‘ekonomik boğma’ yoluyla uygulanan insan yapımı bir savaş taktiğinin sonucudur.’’ dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çankırı'da fabrika inşaatından düşen işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kütahya'da işçi minibüsü kaza yaptı: 8 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...