01 Ağustos 2017 16:50

Colin Termik Santrali’nde iş cinayeti

Soma’da inşaatı devam eden Colin Termik Santrali'nde çalışan Yasin Adsiz, tribüne iskele kurmak istediği sırada düşerek yaşamını yitirdi.

Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde inşaatı devam eden Colin Termik Santrali'nde iş cinayeti yaşandı. Colin Termik Santrali’nin inşaat işini ihale ettiği taşeron EFOR şirketinin taşeron firması Anatek'te çalışan Osmaniye nüfusuna kayıtlı Yasin Adsiz, 53 bin kod yükseklikteki tribüne iskele kurmak istediği sırada düşerek yaşamını yitirdi. 

Olay yerine sağlık ekipleri ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Soma Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı incelemenin ardından Adsiz’in cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Adsiz’in cenazesinin otopsi işlemlerinin ardından Osmaniye’de toprağa verileceği belirtildi. 

İZİNDEN DÖNDÜĞÜ GÜN YAŞAMINI YİTİRDİ

Konu ile ilgili soruşturma başlatılırken, yaşananları aktaran ismini vermek istemeyen bir işçi 3 hafta önce bir iş cinayetinin daha yaşandığını ve üstünün örtüldüğünü söyledi. Taşeronun, taşeronunun, taşeronu olarak çalıştıklarını belirten işçi, Adsiz’in 3 ay sonra ilk defa izne ailesinin yanına gittiğini ve bugün işbaşı yaptığını söyledi. İşçi, Adsiz’in iş cinayetine kurban gitmesini, alınmayan güvenlik önlemlerine bağladı.

‘İŞ CİNAYETLERİNE GÖZ YUMULUYOR’

İşçi, ağır iş kolunda çalıştıkları için “tehlikeli iş” kolunda çalışacakları yönünde rapor aldıklarını; ancak sigorta primlerinin asgari ücret üzerinden yatırıldığını söyledi. Yaşanan iş cinayetlerinin de üstünün örtüldüğünü belirten işçi, “Buradaki işçilerin çalışma koşullarını devlet bilmiyor mu? Asgari ücret üzerinden prim yatırılıyor. Güvenlik önlemleri alınmıyor. İşçilerin iş cinayetlerine kurban gitmesine göz yumuluyor” sözleriyle tepki gösterdi. (Manisa/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Okmeydanı'nda Raşat Oso için yapılan eyleme saldırı

SONRAKİ HABER

Şişli Belediyesi ile sendika arasındaki görüşme olumlu geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...