01 Ağustos 2017 12:46

Silivri'de işkence iddiası: ‘Darbedip, pisliğe yatırdılar’

Silivri 2 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevindeki tutuklular, işkence gördükleri iddiasıyla İnsan Hakları Derneğine başvurdular.

Paylaş

Silivri 2 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklular, İHD’ye başvuruda bulunarak, cezaevindeki hak ihlalleri nedeniyle hücresini ateşe veren bir mahpusun, feci şekilde darbedildiğini daha sonra süngerli odada pis suyun içerisine yatırıldığını iddia etti. Tutukluların avukatları aracılığıyla yaptığı başvuruda, ortak alanlarında bulunan  pencerelerin demir sacla kapatıldığını anlattı. Tutuklulardan Ulaş Günaçan’ın cezaevindeki keyfi uygulamalar, son olarak pencerenin kapatılması ve sonrasında gardiyanlar tarafından maruz kaldığı hakaretler nedeniyle hücresini ateşe verdiğini söyleyen mahpuslar, Günaçan’ın bu olaydan sonra ellerine ve ayaklarına ters kelepçe takılarak, süngerli odaya götürüldüğünü öne sürdü.

Başvuruda şu ifadeler yer aldı: “Kelepçeler etine batana kadar sıkılmış. Süngerli odada Ulaş Günaçan’ı dövmüşler, daha sonra da yere döktükleri pis suyun üzerine iç çamaşırları ile yüzükoyun yatırmışlar ve saatlerce öyle bekletmişler. Bir süre sonra süngerli odadan alıp hücreye götürmüşler ve tekrar dövmüşler ve daha sonra tekrar süngerli odaya götürüp pis suyun içine yatırmışlar. Bu durum 21 Temmuz günü öğlen saatlerine kadar tekrar etmiş.” 

‘KABURGALARINDA DARBA BAĞLI AĞRI VARDI’

Başvuruda, Ulaş Günaçan ile yaptığı görüşmeden edindiği izlenimleri aktaran avukatın beyanı da şu ifadelerle yer aldı: “21 Temmuz saat 18.00 civarında Ulaş Günaçan ile yaptığım görüşmede bileklerinde kelepçeden kaynaklı morluklar ve şişlikler olduğunu gördüm. Ayrıca özellikle kaburgalarında ve kulağında darbeye bağlı ağrıları varmış. Yere yatırdıklarında sürekli bu bölgelere tekme atmışlar. Ters kelepçe nedeniyle kolları ve omuzlarında da ağrılar varmış. Söylediğine göre ilk gün sağlık raporu için hastaneye götürülmüş ve darp raporu alınmış.” (Ankara/DİHABER) 

ÖNCEKİ HABER

Bir yılda 333 bin çocuk karakolluk oldu

SONRAKİ HABER

Çocuğa kreşte şiddete gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa