01 Ağustos 2017 07:30

2017'de sağlık sisteminin özeti: 'Beğenmiyorsan özele git!'

Narkoz verirken 'Allahu Ekber' diye bağıran diş hekimi, kendisine tepki gösteren hastasına 'Beğenmiyorsan özele git!' dedi.

Paylaş

İstanbul Güngören'de Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görev yapan diş hekimi Erdinç Şenyüz, bir hastasına narkoz verirken "Allahu Ekber" diye tekbir getirmeye başladı. Hasta "Beyefendi namaz mı kılıyorsunuz narkoz mu veriyorsunuz?" diye tepki gösterince, diş hekimi "Beğenmiyorsan özele git" dedi.

soL Haber Portalından Ahmet Çınar'ın özel haberine göre Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne kanal tedavisi için giden bir hasta, diş hekimi Erdinç Şenyüz'e sevk edildi. Şenyüz, hastaya narkoz verdiği sırada "Allahu Ekber" diye tekbir getirmeye başladı. Peş peşe birkaç kez tekbir getirince, hasta "Beyefendi namaz mı kılıyorsunuz, narkoz mu veriyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Tepki üzerine diş hekimi Şenyüz, "Elim kibar değildir, biraz sertimdir. Beğenmediysen özele gidebilirsin, tabi senin tercihin. Aslında beğenilen de bir doktorum" dedi.

'KAMU GÖREVİ YAPAN BİR HEKİM BÖYLE DAVRANAMAZ'

Yaşadıklarını soL'a anlatan hasta, "Bir kamu hastanesinde, kamu görevi yapan bir diş hekiminin bir takım dinsel sözlerle, cümlelerle, seremonilerle, tekbirlerle tedaviyi gerçekleştirmesi üzücü. Diş hekiminin dinsel inancı ne olursa olsun, bunu kamu görevine taşımaması gerekiyor. Tepki gösterince de 'özele git' denmesi, hastaların özel sektöre sevk edilmesi de piyasacı anlayışa işaret ediyor. Aynı tablo eğitimde de yaşanıyor. Kamuda dinsel eğitim dayatılıyor, 'dinsel dayatma istemiyorsan çocuğunu özel okula gönder' deniliyor. Piyasacılık ile dinciliğin nasıl iç içe olduğunu bu olayda bir kez daha görmüş olduk" dedi.

Yaşanan olay ülkedeki tüm kamu kuruluşlarında yaygınlaşan gericiliğin ve piyasacılığın ne boyutlara geldiğini bir kez daha gözler önüne serdi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: soL

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Lice'de 2 asker yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

HDP'li Behçet Yıldırım, trafik kazası geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...