31 Temmuz 2017 10:40

Birleşik Kamu-İş, 'En düşük aylık 3 bin 224 TL olsun' dedi

Birleşik Kamu-İş toplu sözleşme görüşmeleri için taleplerini açıklayarak en düşük memur aylığının 3 bin 224 TL olmasını istedi.

Paylaş

3 milyon kamu emekçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerine katılacak konfederasyonlar arasında yer almayan Birleşik Kamu-İş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yaptığı basın açıklaması ile  taleplerini açıkladı.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, yaptıkları araştırmaya göre açlık sınırının 1693 TL, yoksulluk 5 bin 18 TL olduğunu söyledi. Oysa eşi çalışmayan 2 çocuklu en düşük memur maşının 2 bin 721 TL olduğunu belirten Kütük, “Yine yapmış olduğumuz hesaplamalara göre en düşük memur maaşının enflasyondan etkilenmemesi ve artan refah payını alabilmesi için yüzde 30,3 oranında artması (3 bin 224 TL) gerekmektedir. Ortalama memur maaşının milli gelirden aldığı payı 2002 yılındaki düzeyine gelebilmesi için en az yüzde 64,4 en düşük memur emekli aylığının ise yüzde 88,6 arttırılması gerekmektedir” dedi. Ayrıca 2002 yılından bu yana memurların yaşadığı ekonomik kayıpların da karşılanması gerektiğini ifade eden Kütük, en düşük memur maaşı dikkate alınarak tüm kamu emekçilerine seyyanen 750 TL zam, iki yıl boyunca yapılacak zamların da enflasyon ve büyüme hedeflerine uygun olarak belirlenmesini istedi. Eş, çocuk, ölüm yardımlarının arttırılması gerektiğini dile getiren Kütük, aynı kadro ve unvanlarda çalışanlar arasındaki ücret farklılıklarının giderilmesini talep etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD petrolünün kaçırılmasında Türkiye'nin de adı geçiyor

SONRAKİ HABER

Galatasaray, Ndiaye için Osmanlıspor'la anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...