31 Temmuz 2017 07:06

Bilal Erdoğan'ın vakfına 120 liraya ilçe binası!

İzmit'te TÜGVA'ya 120 lira kirayla peşkeş çekilen ilçe binası, borç nedeniyle SGK'ye geçince kira bedeli 35 kat arttı.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

İzmit Belediyesinin 120 liraya Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Tükiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) ilçe binası olarak kiraladığı yer, el değiştirince kira bedeli 35 kat arttı. CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya'ya göre TÜGVA'ya 120 liraya yer verilen binada, bir büfe kirası 4 bin lira.  Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan ise "Neden sokaktan geçen bir vatandaş İzmit'in orta yerinde bulunan bu binayı 120 TL'ye kiralayamaz?​” diye sordu. TÜGVA İzmit İlçe açılışını vakfın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Bilal Erdoğan yapmıştı.

İzmit Belediyesi, Belsa Plaza İş Merkezi 3- 4 Blok 3. Kat 106- 125 arasında bulunan 20 adet 551 metre karelik taşınamaz için 19 Aralık 2016 tarihinde açık ihale yaptı. İhaleye TÜGVA Kocaeli İl Temsilcilerinden S. Ç. katıldı. İhale sonucunda belediyeye ait taşınmaz, aylık 120 lira bedelle 3 yıllığına kiralandı. Ancak belediye SGK'ye olan borcunun ödeyemediği için ilçe binasının mülkiyeti ve işletmesi kuruma geçti. Kurum, 120 lira olan ilçe binasının kirasını, 35 kat artırdı.

BÜFE KİRASI DAHİ 4 BİN LİRA 

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, şu an TÜGVA ilçe binası olarak kullanılan yerlerin, daha önce de 'FETÖ'nün dershanelerine peşkeş çekildiğini ileri sürerek, “O binada bir büfe bile alınsa kirası 4 bin liradan fazladır ancak koskoca katları 4 bin liraya FETÖ dershanelerine verdiler. 17- 25 Aralık'tan sonra çıkarmaya başladılar” dedi.

Küçükkaya, belediyenin borçlarından dolayı binanın Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) devredildiğini ancak işletme hakkının belediyede kaldığı bilgisini paylaşarak, binaların TÜGVA'ya kiralanma sürecini hakkında, “Bizim muhalefetimize rağmen bu binayı TÜRGEV'in gençlik kolları gibi bir şey olan TÜGVA'ya 120 lirayı kiraladılar. Binada 6 aydan fazla bir süredir 120 liraya oturdular” dedi. Küçükkaya, binanın işletme hakkının SGK'ye geçince, kira bedelinin yaklaşık 35 kat arttığına dikkat çekti. 

'DİNDAR ve KİNDAR NESİL'

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan ise halkın mallarının birilerine peşkeş çekildiğini dile getirerek, “Kimin malını kime peşkeş çekiyorlar ortada. TÜGVA Kocaeli Temsilcisi olan Yusuf Yazıcı, buraya sembolik bir kira bedeli karşılığında taşındıklarını açıkça söylüyor. Aylık 120 lira kira verdiklerini ağzıyla ifade ediyor. Neden sokaktan geçen bir vatandaş İzmit'in orta yerinde bulunan bu binayı 120 TL'ye kiralayamaz?​” diye sordu.

Erkan, gerçeğin binanan SGK'ye devriyle ortaya çıktığını belirterek, “Bu durumu kabul etmiyoruz. TÜGVA eliyle, tam da Erdoğan'ın 'kindar ve dindar nesil' yetiştirme amacının sağlandığını kamuoyu çok iyi biliyor. Halkın malını birbirlerine peşkeş çekiyorlar. Kim bilir ne binalar, ne arsalar, ne dükkanlar peşkeş çekiliyor. Bunu Gülen Cemaati ile aralarının bozulmasının ardından da görmüştük. Her şeyleri ortaya dökülmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İlçe binasının açılışı 31 Mart 2017 tarihinde vakfın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan'ın katılımıyla yapılmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüm: Cemevlerinin giderleri devlet tarafından karşılansın

SONRAKİ HABER

Hrant Dink davası: Adaletsizlik çıtası yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...